Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 23-01

BREDA, 23 januari 2008

Twee aanhoudingen voor bezit softdrugs

BREDA: De politie hield op dinsdagmiddag twee minderjarigen aan voor het bezit van softdrugs. Een 15-jarige jongen en een 16-jarige jongen uit Wagenberg werden betrapt in het Valkenberg. De drugs zijn in beslag genomen. Na verhoor zijn de jongens overgedragen aan hun ouders.

Man aangehouden voor slaan met moker

TETERINGEN: De politie hield op dinsdag om 22.00 uur een 28-jarige man uit Teteringen aan. Hij zou korte tijd daarvoor een 27-jarige Bredanaar tijdens een ruzie met een moker hebben geslagen. De Bredanaar meldde dit bij de politie en deed aangifte. De aangever zou ruzie hebben gekregen met de verdachte, waarop deze ineens een moker ter hand nam. De aangever kon de slag grotendeels ontwijken en had een schaafwond op zijn arm en kleine verwondingen aan zijn hoofd. De verdachte gaf toe, maar verklaarde met een steekwapen te zijn aangevallen door de aangever alvorens met de moker in zijn richting te zwaaien.
De verdachte is in verzekering gesteld.

Tractor gestolen uit bedrijf

GALDER: In de nacht van dinsdag op woensdag is vanuit een stal aan de Kerzelseweg een tractor gestolen. Het gaat om een voertuig van het merk New Holland en heeft extra grote wielen. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen en het voertuig is internationaal als gestolen gesignaleerd.

Veelpleger aangehouden

BREDA: Personeel van een winkel aan de Belcrumweg betrapte op dinsdag een veelpleger op het stelen van kaas. De 24-jarige man wilde zonder af te rekenen de winkel uitlopen en is aangehouden en overgedragen aan de politie. De Bredanaar is in verzekering gesteld.

Vervelende man tweemaal op een dag aangehouden

BREDA: De 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats was dinsdagavond op de Grote Markt aangehouden omdat hij zijn legitimatie niet wilde tonen. Even later verzocht de spoorwegpolitie een man aan te houden op het station. Het bleek om dezelfde man te gaan. Hij hield zich rond 23.00 uur op in het station en wilde na meerdere vorderingen niet weggaan. Ook wilde hij niet vertellen wie hij was. Hij is opnieuw aangehouden en kreeg een bekeuring.

Auteur: Inge Rijgersberg