Gemeente Breda

Definitief ontwerp Ginnekenweg-Noord afgerond

Vijf extra bomen aan de Ginnekenweg worden verplaatst in plaats van gerooid. Dit is een van de belangrijkste aanpassingen die in het ontwerp van de Ginnekenweg-Noord is doorgevoerd.

Na volledige instemming van het platform Ginnekenweg-Noord, heeft het college van burgemeester en wethouders van Breda het definitief ontwerp vastgesteld.

Ook komt Breda tegemoet aan de wens van buurtbewoners en winkeliers om het zebrapad bij de Komeetstraat te handhaven. Verder zijn op verzoek van bewoners de fietsstroken uit het plan verwijderd. Een aantal suggesties neemt de gemeente bij de uitvoeringswerkzaamheden mee. Zo onderzoekt de gemeente bij de uitvoeringswerkzaamheden onder meer de wens van de PvdA om LED-verlichting te gebruiken. Dit is zeer energiezuinige verlichting met een lange levensduur.

Breda en het Platform Ginnekenweg-Noord, met daarin vertegenwoordigers van bewoners en winkeliers van de Ginnekenweg-Noord en van de wijkraden Zandberglaan-Oost en West, werkten de afgelopen maanden intensief samen aan het definitief ontwerp.

Ook bij de uitvoeringswerkzaamheden aan de Ginnekenweg-Noord trekken gemeente en platform samen op. Wethouder voor Buitenruimte van de Gemeente Breda, Janus Oomen: `Ik vind het van groot belang dat tijdens de uitvoering de Ginnekenweg voor iedereen optimaal toegankelijk en bereikbaar blijft. Intensief overleg blijft daarom onontbeerlijk.'

De herinrichting wordt in 2 fasen opgesplitst. De eerste fase, van de kruising met de Koninginnestraat tot en met de kruising met de Zandberglaan, moet op 1 november 2008 klaar zijn. Het tweede deel, van de kruising met de Zandberglaan tot aan het Saksen Weimarplein, moet medio 2009 afgerond zijn.

Breda, 23 januari 2008