Gemeente Echt-Susteren


WIJ brengen in kaart: metingen digitale basiskaart Echt-Susteren

In het midden van de jaren tachtig is in de voormalige gemeenten Susteren en Echt de Grootschalige Basiskaart Nederland ingevoerd. Deze kaart betrof de visuele vertaling van de bebouwde omgeving van Susteren en Echt op dat moment. Na de fusie is deze kaart samengevoegd tot één digitale kaart Echt-Susteren.

De Grootschalige BasisKaart Nederland, kortweg GBKN, is de meest gedetailleerde digitale topografische kaart van Nederland met een minimale inhoud en precisie. Het idee erachter is dat er één basiskaart beschikbaar is voor heel Nederland die door meerdere partijen gebruikt wordt voor hun eigen beheerszaken. Op deze kaart staan onder andere gebouwen, wegen, bruggen, spoorlijnen, waterlopen, dijken en hoogspanningsmasten, putten en kolken, bomen maar ook lantaarnpalen etc. aangegeven.

Omdat er continu sprake is van veranderingen zoals het plaatsen van nieuwbouw, het planten van bomen of het reconstrueren van wegen, zal er continu gemeten moeten worden om de actualiteit te bewaren.

De bijhouding van deze digitale kaart is een continu proces binnen de gemeente waarbij het meetwerk is uitbesteedt aan landmeetkundig bureau I.G.L. te Linne. Het is dus misschien noodzakelijk dat medewerkers van het meetbureau ook kort uw perceel/pand moet betreden als er topografische wijzigingen hebben plaatsgevonden. De medewerkers van het landmeetkundig bureau kunnen zich desgewenst aan u legitimeren.

Wij verzoeken u hieraan om hier uw medewerking aan te verlenen.

Voor eventuele informatie kunt u tijdens kantooruren terecht bij de heer M. Bindels van de Gemeente Echt-Susteren. Wilt u meer informatie over de GBKN, dan kunt u via internet de site www.GBKN.nl van het landelijke Samenwerkingsverband GBKN raadplegen.