Gemeente Voerendaal


Voerendaal Actueel - Nieuws

23/1/2008 - Voerendaal gaat voor meer openheid met Open Source Software.

Het college van de gemeente Voerendaal heeft besloten om voortaan bij haar ICT beslissingen haar voorkeur uit te spreken voor de inzet van Open Source Software. Om haar standpunt kracht bij te zetten zal Voerendaal het manifest Open van de Open Gemeenten ondertekenen, waarin de betrokken gemeenten meer openheid van hun ICT-leveranciers verlangen.

Open Source Software is software met twee kenmerken:


- De broncode van de software is vrij beschikbaar. Dus gratis te gebruiken.


- De gebruiker kan de software aanpassen, verbeteren en uitbreiden met nieuwe functionaliteiten. Uiteraard kunnen deze aanpassingen gratis beschikbaar worden gesteld aan andere gebruikers.

Naast de ondertekening van het manifest zullen eind maart concreet de eerste stappen op het gebied van de inzet van Open Source software worden gezet. Op alle personal computers van de gemeente Voerendaal zal voortaan Open Office als standaard kantoorautomatiseringpakket (tekstverwerking, spreadsheet en presentatie) worden geïnstalleerd.

Voor meer informatie over Open Source bij Overheden wordt verwezen naar de website van het Programma OSSOS van het ministerie van Binnenlandse Zaken: www.ossos.nl