Provincie Noord-Holland

Provincie blij met motie over verbetering inpassing A1

23-1-2008

De provincie is blij met de motie waarin de Kamerleden Haverkamp en Vermeij aandringen op overleg over een betere inpassing van de weg Schiphol-Amsterdam-Almere. De Tweede Kamer stemde daar dinsdag mee in.

In de motie wordt de regering gevraagd in overleg te treden met de gemeenten Muiden, Weesp, Diemen, Ouder-Amstel en stadsdeel Oost, om te komen tot een goede inpassing van de weg, waarbij het Rijk ook zijn financiële verantwoordelijkheid zal nemen. De provincie is hier blij mee, omdat een oplossing voor de knelpunten op deze plekken een grote stap dichterbij is gekomen. Voor de gemeenten en stadsdeel Oost biedt dit zicht op een inpassing van de A1 en A10-oost volgens hun wensen. Het is goed dat de Tweede Kamer ziet dat de problemen rond de inpassing van de A1 een oplossing verdienen, aldus Cornelis Mooij, gedeputeerde Verkeer en Vervoer.

Ook voor de ontwikkeling van de Bloemendalerpolder, waar natuur, recreatie en nieuwe woningen worden gerealiseerd, is het aannemen van de motie belangrijk. Het is een fantastische eerste stap. Ik ben blij dat het Rijk erkent dat verdieping van de A1 ter hoogte van Weesp en Muiden nodig is en dat hier een oplossing voor moet komen. Hoge geluidsschermen moeten we hier niet willen!, aldus Ton Hooijmaijers, gedeputeerde Ruimtelijke Ordening en voorzitter van de stuurgroep Bloemendalerpolder. De provincie is nauw betrokken bij de planvorming en zet alles op alles om de vaart erin te houden.

Nieuwsredactie