Vereniging Natuurmonumenten


RENOVATIE GALERIE WILDEVUUR OP HIEMSTRASTATE
22-01-2008

galerie Wildevuur
Begin volgende week maakt Natuurmonumenten een start met de dakrenovatie van het landhuis "Dennenrode" landgoed Hiemstrastate, waarin sinds 1984 galerie Wildevuur is gevestigd. Het landhuis ligt midden in het bos, waardoor het woonhuis en bijgebouwen last heeft van vocht en weinig zon. Hierdoor is het dak behoorlijk aangetast. Vanaf mei gaat de aannemer met de dakwerkzaamheden beginnen. Om dergelijke problemen in de toekomst te voorkomen worden binnenkort snoeiwerkzaamheden uitgevoerd. In het omliggende bos worden enkele bomen gekapt, met als doel de natuurlijke ventilatie te verbeteren. De huidige parkeerplaats zal worden verlegd naar een andere plek, waardoor het erf mooier wordt.

legaat
Het landgoed Hiemstrastate is eigendom van Natuurmonumenten en is door een legaat verkregen van de heer Hiemstra in 1968. Het oudste deel van het bos is aangeplant in 1875. Toen in 1922 een huis werd gebouwd, werd ook de resterende heide bebost. Het huidige landgoed bestaat uit gemengd loofbos met groepjes rododendrons en een aantal watertjes. Rondom en in het water leven tal van heikikkers en prachtige libellen. Het woonhuis wordt bewoond en is in gebruik als Galerie. De galerie is het gehele jaar geopend voor publiek op vrijdag, zaterdag, en zondag van 12.00 uur tot 18.00 uur. Het omliggende gebied is vrij toegankelijk op wegen en paden.

boek
U kunt het landgoed en galerie Wildevuur vinden aan de Zwiggelterweg 4 in Hooghalen. Ook is recent een boek "Ode aan een monument"uitgeven met daarin Architecteur,historie en kunst over het landhuis en landgoed, te verkrijgen via www.wildevuur.nl

meer informatie
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met André Donker, telefoon (06) 25074970