Gemeente Schiedam


Januari

Parkeren Brommobielen

23 januari 2008

Al langer kreeg de Gemeente Schiedam vragen over het parkeren van brommobielen. Dit werd tot op heden gedoogd, houders van een brommobiel konden geen parkeervergunning aanvragen en hoefden ook geen kaartje bij de automaat te kopen.

Sinds 1 januari 2007 zijn brommobielen kentekenplichtig. Hierdoor wordt het mogelijk om parkeerbelasting te gaan heffen op brommobielen. Alleen brommobielen die zijn ingericht als gehandicaptenvoertuig zijn hiervan vrijgesteld, dit laatste wordt bepaald door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).

De Gemeenteraad van Schiedam heeft in september 2007 besloten om het parkeren van brommobielen te gaan belasten. Het college heeft op 15 januari 2008 de nadere criteria hiervoor in een besluit vastgesteld, zodat vanaf de dag na publicatie van dit besluit houders van een brommobiel parkeerbelasting verschuldigd zijn.

Er zal eerst een periode worden gewaarschuwd door middel van flyers op de voorruit, maar per 1 maart 2008 zal de maatregel in werking gaan.

Wanneer een houder van een brommobiel binnen het gereguleerd parkeren gebied van de Gemeente Schiedam woont of gaat wonen, kan hij/zij voor de brommobiel een parkeervergunning aanvragen. Voor bezoekers die in het bezit zijn van een brommobiel, geldt dat zij een kaartje bij de parkeerautomaat moeten te kopen.

Houders van een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) zijn vrijgesteld van het betalen van parkeerbelasting. Zij kunnen hun GPK gebruiken als vergunning en binnen het gereguleerd parkeren gebied gratis parkeren in het openbaar gebied.

Bewoners kunnen voor hun brommobiel een parkeervergunning aanvragen voor het tijdvak maart 2008-maart 2009. De aanvraag moet gedaan worden bij de afdeling Frontoffice in de Stadswinkel van de Gemeente Schiedam, Stadserf 1. De kosten van een parkeervergunning zijn gelijk aan die voor andere voertuigen. De medewerkers van de afdeling Frontoffice kunnen hierover meer vertellen.