Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 15 januari 2008

Traverse Heeswijk-Dinther

Het college van burgemeester en wethouders zal de Raadscommissie Ruimtelijke Zaken advies vragen over voorstellen om in 2008 maatregelen te treffen die het doorgaande verkeer op de doorgaande weg (traverse) in Heeswijk-Dinther zullen ontmoedigen. Dit zijn deels definitieve en deels tijdelijke maatregelen. De gemeenteraad heeft in mei 2007 om maatregelen gevraagd. Na de Raadscommissie, zal ook de raad zich nog over deze voorstellen moeten uitspreken. Belanghebbenden worden daarna nog geïnformeerd.

Vaststelling geurvisie en geurverordening

Het college van burgemeester en wethouders heeft een reactie gegeven op de inspraakreacties die zijn ingediend over de beleidsvisie geur en de geurverordening. Besloten wordt tot een voorstel aan de raad om de geurvisie en verordening Wet geurhinder en veehouderij vast te stellen.

Beleidsnota recreatie en toerisme 2008-2012

De afgelopen periode is op een interactieve wijze de beleidsnota Recreatie en toerisme gemeente Bernheze (2008-2012) opgesteld. Belanghebbenden en geïnteresseerden hebben meegedacht en gesproken over wat er in de nota zou moeten komen. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het definitieve concept en legt dit ter besluitvorming voor aan de raad. De Raadscommissie Maatschappelijke Zaken behandelt de nota in haar vergadering van 5 maart 2008, waarna het op de agenda staat van de raadsvergadering van 20 maart 2008.