Gemeente Scheemda


Open Dagen bij Dollard College

Winschoten, 17 januari 2008 Het Dollard College organiseert in de komende twee weken open dagen voor leerlingen van groep acht van het basisonderwijs. Deze leerlingen moeten namelijk in de komende tijd de keuze maken naar welke school ze volgend jaar gaan. Op de open dagen van het Dollard College kunnen ze samen met de ouders of verzorgers rond kijken, mee doen en vragen stellen.

Waar en wanneer

Het Dollard College heeft 5 vestigingen die de deuren voor de leerlingen open zetten. Op 23 januari in Woldendorp, op 28 januari in Bellingwedde, op 29 januari in Pekela, op 4 februari in Scheemda en op
5 februari in Winschoten (Stikkerlaan). Op deze dagen staan docenten en oudere leerlingen vanaf 18.30 uur klaar om te laten zien hoe het onderwijs op de school wordt verzorgd. Veel leerlingen hebben al tijdens de lessencaroussel (mini-lessen) beleefd hoe het is op voortgezet onderwijs.

Te zien bij open dag

Op de open dagen kunnen de leerlingen en ouders zien hoe de eerste twee jaren (onderbouw) er uit zien, maar ook wat daarna de mogelijkheden zijn. Het Dollard College heeft namelijk na de eerste twee jaar (basisonderwijs) een breed aanbod, denk aan Praktijkonderwijs, VMBO, HAVO, Atheneum en Gymnasium. De oudere leerlingen en docenten laten graag zien dat naast de vakken er ook aandacht is voor andere activiteiten zoals toneelstukken, goede doelenacties en internationale uitwisselingen.

Het Dollard College hoopt dat het met de lessencaroussel en de open dagen voldoende heeft laten zien, zodat de leerlingen van groep acht en de ouders of verzorgers een goede keuze kunnen maken.