CPNB


Persbericht 23-1-2008
Vijfde editie loopt van 23 januari t/m 2 februari De Nationale Voorleesdagen 2008 vandaag van start met Voorleesontbijten

Prinses Laurentien las voor bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam, filiaal Reijgersbos Prinses Laurentien las voor bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam, filiaal Reijgersbos Prinses Laurentien las voor bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam, filiaal Reijgersbos
Kees van Kooten las voor bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Copyright Chris van Houts Matthijs van Nieuwkerk las voor bij Kindercentrum Vandaag in Amsterdam. Copyright Chris van Houts Kees van Kooten las voor bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Copyright Chris van Houts Matthijs van Nieuwkerk las voor bij Kindercentrum Vandaag in Amsterdam. Copyright Chris van Houts

Met Het Nationale Voorleesontbijt is vanmorgen op een groot aantal instellingen voor kinderopvang het startschot gegeven voor de vijfde editie van De Nationale Voorleesdagen.

Overal in het land werd voorgelezen; ook door talloze prominente Nederlanders. Zo las premier Balkenende vandaag voor aan kinderen in zijn woonplaats Capelle a/d IJssel en werden kinderen in Amsterdam voorgelezen door Matthijs van Nieuwkerk en Kees van Kooten.

Ook gaf het Koninklijk Huis acte de présence: Prinses Laurentien keerde voor deze gelegenheid terug naar de Openbare Bibliotheek Amsterdam, filiaal Reigersbos. Hier gaf zij vijf jaar geleden het officiële startschot voor de allereerste editie van De Nationale Voorleesdagen. Prinses Margriet heeft op de basisschool Sjofar te Apeldoorn deelgenomen aan het Nationale Voorleesontbijt.

De Nationale Voorleesdagen - een initiatief van Stichting Lezen en georganiseerd door de Stichting CPNB - wordt dit jaar voor de vijfde keer gehouden en duurt tot en met zaterdag 2 februari. Doel van de campagne is het bevorderen van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Prentenboek van het Jaar 2008
Tijdens De Nationale Voorleesdagen worden kinderen voorgelezen uit het door jeugdbibliothecarissen verkozen Prentenboek van het Jaar Kleine Muis zoekt een huis van de Tsjechische auteur en illustrator Petr Horácek. Dit prentenboek is niet alleen verkozen omdat het een mooi voorleesboek is, maar ook omdat veel interactie mogelijk is tussen voorlezer en kind.

Vanaf vandaag is in de boekhandel een speciale mini-editie van Kleine Muis zoekt een huis (inclusief een animatie van het boek op dvd, ingesproken door Frank Groothof) verkrijgbaar voor EUR 5,-.

Wie leest waar voor?
Op de site www.denationalevoorleesdagen.nl kunt u vinden welke andere lokale en nationale bekendheden voorlezen en welke andere activiteiten tijdens De Nationale Voorleesdagen in het land worden georganiseerd.

Zie ook www.denationalevoorleesdagen.nl.