Veel belangstelling voor BredeSchool in krachtwijken

woensdag 23 januari 2008

Het congres Kracht in de wijken was dinsdag 22 januari een succes. Er was grote belangstelling voor de workshops over de Brede School, die in elk van de veertig krachtwijken van minister Vogelaar een centrale rol speelt.

De workshop BredeSchool en combinatiefuncties.

Het beeld dat er niets gebeurt in de veertig krachtwijken klopt niet, verzekerde minister Ella Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) de ongeveer 450 deelnemers aan het congres in het Haagse World Forum Convention Center. Veel wijkactieplannen bevinden zich in de afrondende fase. Het is goed dat alle betrokkenen nu fysiek het gesprek aangaan om van elkaar te leren, maar we moeten vooral concreet aan de slag in de wijken. De minister gaat binnenkort opnieuw op tournee langs een groot aantal krachtwijken. De paden op, de wijken in, met mensen praten, daar krijg ik een kick van. Ik kom eraan! Ik hoop te horen hoe het ervoor staat met de verbeteringen en wat anders en beter moet. Ik ben erg optimistisch dat het gaat lukken de problemen die deze wijken hebben op te lossen. Ik heb nooit eerder zoveel energie zien loskomen. Er moet in deze wijken een dekkend aanbod van BredeScholen met sportieve, culturele en andere aantrekkelijke dagarrangementen komen. Volgens Vogelaar is wat betreft sport en bewegen, voor- en naschoolse opvang en het aanstellen van conciërges al het nodige in gang gezet.

Directeur-generaal wijken Leon van Halder heeft tijdens het congres de nieuwe website met informatie van kenniscentra van de veertig wijken geopend. Het internetportaal houdt gemeenten, (brede) scholen, woningcorporaties, bedrijven en welzijnswerkers op de hoogte van de ontwikkelingen in de krachtwijken.

Workshops

Er was grote belangstelling voor BredeSchool en combinatiefuncties, een van de workshops tijdens 'Kracht in de wijken'. Sprekers waren Lydia Jongmans en Rick Verelzen van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Wim Pak, directeur van (Brede) basisschool Bloemhof in de gelijknamige Rotterdamse krachtwijk en Conny Steennis, die in Schijndel een combinatiefunctie vervult.
Klik hier voor een verslag van de workshops.