Gemeente Beuningen


Cliëntenraad Wmo
Aan het begin van dit nieuwe jaar wil ik starten met een korte terugblik op de inzet van de Cliëntenraad Wmo (Wet Maatschappelijke Ondersteuning).

Sinds de cliëntenraad Wmo afgelopen april is gestart, zijn er vijf bijeenkomsten geweest. In het begin was het even zoeken naar de manier waarop we de cliëntenraad Wmo, met een groep gemotiveerde mensen die elkaar niet kent, vorm moesten geven. Gaandeweg bleek dat we een positieve bijdrage hebben kunnen leveren aan het beleid rondom de Wmo in de gemeente Beuningen. Een voorbeeld hiervan is dat de uitgebreide reactie van de cliëntenraad op het Wmo beleidsplan voor de komende jaren volledig is overgenomen.

De cliëntenraad Wmo zal in 2008 tien keer bijeenkomen. De eerstvolgende keer is op maandag 28 januari. Het overleg vindt plaats in het gemeentehuis en duurt van 19.00 tot 21.30 uur. Op de agenda staat de werkwijze van Zorgwijzer.

U bent van harte welkom om een overleg als toehoorder bij te wonen of in te spreken bij een onderwerp. Dit dient u wel ruim van te voren aan te geven bij het secretariaat.
Dit kan via e-mail: clientenraadwmo@beuningen.nl of via tel. 024-
6780935.

Dia Schepens, voorzitter Cliëntenraad WMO