Gemeente Castricum

Tweede ZAP-speldje uitgereikt
Wethouder Hes overhandigt het ZAP-speldje aan mevrouw Blokker uit Akersloot

Tweede ZAP-speldje uitgereikt

Gemeente bedankt ZwerfAfvalPakker met speld en oorkonde

Castricum, 23 januari 2008 - Gisteren heeft wethouder Hes (Openbare ruimte) het ZwerfAfvalPakkers-speldje met bijbehorende oorkonde uitgereikt aan mevrouw Steintje Blokker uit Akersloot. Ze was zeer verguld met de waardering voor haar inzet om regelmatig vrijwillig zwerfafval op te ruimen.

Inzet

De tweede donderdag in december zetten tientallen gemeenten in heel Nederland mensen in het zonnetje, die zich het afgelopen jaar op eigen initiatief hebben ingezet om hun omgeving zwerfafvalvrij te maken. De twee genomineerden in onze gemeente waren de heer E.L. Zonneveld uit Castricum en mevrouw S.T. Blokker uit Akersloot. De heer Zonneveld ontving al afgelopen december een ZAP-speldje en een oorkonde van wethouder Hes. Mevrouw Blokker kon toen niet aanwezig zijn.

Oproep

Er zijn meer inwoners van de gemeente Castricum die zich inzetten voor een schoner Castricum door zwerfafval zelf op te ruimen. De gemeente weet alleen niet wie dit zijn. Weet u iemand die altijd bezig is met opruimen van zwerfafval? Meld hem of haar dan aan bij de gemeente voor de tweede donderdag van december 2008.

ZAP

ZAP is ontwikkeld in het kader van het Impulsprogramma Zwerfafval
2007-2009 (zie ook www.samenwerkenaaneenschonernederland.nl). Dit programma is een gezamenlijk initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), het bedrijfsleven verenigd in VNO-NCW en het ministerie van VROM.


---

-------------------------------