Provincie Flevoland



Subsidie voor Scholieren Film Festival 2008

De provincie Flevoland heeft het Scholieren Film Festival 2008 een subsidie toegekend van 10.000 euro. Het filmfestival laat films zien die scholieren hebben gemaakt over thema's die hen bezighouden. Daarmee sluit het aan bij de prioriteiten jongeren en gebiedspromotie zoals vastgesteld in het Hoofdlijnenakkoord 2007-2010.

Het festival vindt dit jaar plaats op 22 september. De scholieren presenteren er hun eigen films en beoordelen op de festivaldag andere films en bepalen daarmee de publieksprijs. Naast de publieksprijs is er ook een vakjury die bestaat uit mensen uit de nationale filmwereld. De winnaars krijgen de uitnodiging om met twee personen aanwezig te zijn op het Internationale Jongeren Film Festival in Griekenland. Het streven is om in 2008 minimaal 25 scholen te krijgen met 100 films en
400 deelnemers.

De provincie Flevoland subsidieert sinds de start in 2005 het Nationaal Film Festival voor Scholieren (NFFS) dat plaatsvindt in Lelystad. In de afgelopen periode heeft het festival een enorme groei doorgemaakt: van een deelname van 5 scholen, 80 deelnemers en 16 films in 2005 naar 17 scholen, 350 deelnemers en 65 films in 2007. Vorig jaar kwamen de deelnemende scholen uit Flevoland (Almere, Lelystad en Emmeloord), maar ook uit o.a. Amsterdam, Rotterdam, Breda, Leeuwarden, Ede Nieuwegein en Heerhugowaard.

Deze groei heeft ertoe geleid dat er inmiddels een aparte stichting in het leven is geroepen die de organisatie van het festival op zich neemt.

Naast samenwerking met de profesionele filmwereld vindt er ook samenwerking plaats met hogescholen die de leader, de publiciteit, aankleding van de ruimtes, vormgeving van awards en dergelijke verzorgen