Raceteam met oranje tintje in GP2

23/01/2008 18:01



Argos Groep



Argos Oil nieuwe sponsor in autosport

Rotterdam, 23 januari 2008 - Argos Oil heeft vandaag een sponsorovereenkomst getekend met het Trust Team Arden voor een periode van drie jaar. Met de komst van deze Nederlandse sponsor en coureur Yelmer Buurman kent de GP2 een raceteam met een oranje tintje. Door sponsoring van het Trust Team Arden wil de snelgroeiende oliemaatschappij haar merkwaarde op internationaal niveau versterken.

Het sponsoren van dit team biedt Argos Oil de mogelijkheid om de naamsbekendheid te vergroten. Daarnaast past het internationale karakter van GP2 bij de ambitie van Argos om internationale groei te realiseren en om één van de grotere, zelfstandige oliebedrijven van Noord-West Europa te worden. 'Trust Team Arden heeft een bewezen trackrecord. Bovendien past het sponsoren van een team in een "challenger" klasse goed bij ons bedrijf', aldus Peter Goedvolk, CEO en eigenaar van Argos Oil.

Argos Oil krijgt de exclusieve rechten voor de verkoop van de team merchandise. De merchandise wordt verkocht op de Argos Oil tankstations in het land. Daarnaast gaat Argos Oil diverse acties op de tankstations voeren rondom het sponsorship.

Argos Oil
Argos Oil is één van de grotere zelfstandige oliebedrijven van Nederland en is actief op het gebied van trading, opslag en verkoop van (bio)brandstoffen en smeermiddelen. Met haar kantoor, opslag en distributie in de Rotterdamse haven staat Argos Oil middenin de oliewereld. Naast de sterke groei in Nederland, geeft Argos Oil ook invulling aan haar internationale ambities. De activiteiten in de Benelux, Frankrijk en Duitsland vormen belangrijke peilers van de international groeistrategie.

Trust Team Arden
Arden International Motorsport is opgericht in 1997 om deel te nemen in de FIA F3000 met Christian Horner als coureur in 1997 en 1998. Het team heeft in 2003 en 2004 het kampioenschap gewonnen en in de afgelopen jaren diverse podiumplaatsen behaald. Dit jaar rijden Sebastian Buemi en Yelmer Buurman voor het team en de verwachtingen zijn hoog gespannen. Sinds 7 januari 2008 is Arden International Motorsport, Trust Team Arden geworden.





http://www.argos.nl