Nieuw-Vlaamse Alliantie


Bart De Wever enige kandidaat-voorzitter N-VA (23/01/08)

Huidig voorzitter Bart De Wever is de enige kandidaat om zichzelf op te volgen aan het hoofd van de N-VA. Alle stemgerechtigde leden zullen begin februari een brief ontvangen, waarin zij ofwel kunnen stemmen voor Bart De Wever ofwel zich onthouden. Deze stemming wordt uiteraard anoniem georganiseerd. Ten laatste op 7 maart (om 13u) moeten alle stembrieven binnen zijn. Het resultaat wordt dan bekend gemaakt op de vergadering van de partijraad van zaterdag 8 maart.

Op die partijraad worden ook de 2 ondervoorzitters (van wie minstens 1 geen parlementslid mag zijn) en de algemeen secretaris verkozen. Vervolgens worden er 10 leden uit de partijraad verkozen die samen met de minister en alle parlementsleden van N-VA deel zullen uitmaken van het partijbestuur. De 5 provinciale voorzitters van N-VA (zie hieronder), die recent door de leden verkozen werden, zullen vanaf 8 maart eveneens zitting hebben in het partijbestuur.

In zijn intentieverklaring benadrukt Bart De Wever dat de N-VA realistisch in haar optreden maar rotsvast in haar overtuiging de beste Vlaamse garantie blijft. Hij blikt tevreden terug op wat zijn partij de voorbije 3,5 jaar gerealiseerd heeft. De N-VA won drie verkiezingen op rij, werkte zich met verschillende acties voortdurend in de kijker en pakte inhoudelijk uit met hoogstaande colloquia en congressen. In de Vlaamse regering drukte de N-VA zijn stempel onder meer met een actief beleid voor de Vlaamse Rand en het verplichte inburgeringsbeleid voor nieuwkomers. N-VA-minister Bourgeois plaatste Vlaanderen ook opnieuw op de internationale kaart. Op federaal niveau ten slotte is de N-VA samen met kartelpartner CD&V al 7 maanden hard aan het werken om een grote staatshervorming te realiseren. De N-VA heeft zich al die maanden steeds constructief maar vastberaden opgesteld en zal dat ook de komende maanden blijven doen.

Nota aan de redactie

De 5 recent verkozen provinciale N-VA-voorzitters zijn:

Antwerpen: Geert Antonio
Limburg: Steven Vandeput
Vlaams-Brabant: Theo Francken
West-Vlaanderen: Joël Boussemaere
Oost-Vlaanderen: Jan Martens

Auteur:
Bart De Nijn
Algemeen secretaris - voorzitter verkiezingscommissie

Meer informatie:
Contactpersoon: Jeroen Overmeer, woordvoerder
Telefoon: 02/219 49 30
Fax: 02/217 35 10
E-post: jeroen.overmeer@n-va.be
Url: www.n-va.be