Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Portefeuillehouder wil contract met 5000 scholieren

Portefeuillehouder Voortijdig Schoolverlaten Jude Kehla wil met alle scholieren van het voortgezet onderwijs in Zuidoost een individueel contract afsluiten. Dit maakte Kehla bekend tijdens de opening van het Weekend College afgelopen weekend. In het contract dat de stadsdeelbestuurder met iedere scholier individueel wil tekenen, worden afspraken gemaakt over het afronden van de opleiding en het behalen van een diploma. Kehla start met het tekenen van een contract met de scholieren die 2 februari a.s. starten met het Weekend College.

"Als jullie een contract met mij tekenen, dat je er alles aan zal doen om je opleiding af te maken, dan beloof ik dat het stadsdeelbestuur alles eraan zal doen om jou daarbij te helpen", aldus Kehla tijdens de opening van het Weekend College.

In Zuidoost staat het bestrijden van voortijdig schoolverlaten hoop op de politieke agenda. Het percentage voortijdig schoolverlaters in Zuidoost ligt namelijk boven het Amsterdams gemiddelde. In Zuidoost verlaat 22% van de schoolgaande jeugd de opleiding zonder zogenoemde startkwalificatie, in Amsterdam ligt het gemiddelde op 17%. Het stadsdeel Zuidoost zet diverse maatregelen in om voortijdig schoolverlaten tegen te gaan.

Over een aantal weken worden de deelnemers van het Weekend College uitgenodigd op het stadsdeelkantoor om het contract te tekenen.