Gemeente Noordwijkerhout

23/1/2008 - Raamovereenkomst prestatieafspraken ondertekend

Wethouder Alfons Morssink van de gemeente Noordwijkerhout en de heer Frits Schrijver, voorzitter van Woningstichting Sint Antonius van Padua, hebben op 22 januari 2008 een nieuwe, meerjarige raamovereenkomst en prestatieafspraken voor 2008 ondertekend.

De meerjarige raamovereenkomst geldt voor 4 jaar en is gerelateerd aan de woonvisie. In de overeenkomst zijn afspraken vastgelegd over de uitgangspunten, doelstellingen, verantwoordelijkheden en procedures in meer algemene zin. De jaarlijkse prestatieafspraken zijn een uitwerking daarvan en bevatten concrete acties en afspraken van de Woningstichting en de gemeente.

Er is sprake van een goede samenwerking tussen de gemeente en de Woningstichting. Samen willen zij zorgen voor een kwalitatief goede en voldoende betaalbare huisvesting. In de raamovereenkomst is vastgelegd, dat Woningstichting Sint Antonius van Padua bij de gemeente de eerste voorkeur heeft als het gaat om de realisatie van sociale huur- en koopwoningen (eventueel) in combinatie met vrije sectorwoningen.

In de prestatieafspraken zijn onder andere de volgende afspraken vastgelegd:

* 30% van de nieuwbouwwoningen worden in de sociale sfeer gerealiseerd (huur tot 621,78 en koop tot 181.512,-, waarvan een deel tot 160.000,-).

De nieuwbouwwoningen zullen levensloopbestendig worden opgeleverd. Hier kan alleen bij zwaarwegende redenen en na overleg met de gemeente vanaf geweken worden.