Amsterdam Airport Schiphol

Published: 17:05 23.01.2008 GMT+1 /Source: Amsterdam Airport Schiphol /AEX: SCHIPAIRP /ISIN:

Koningin Beatrix opent nieuw VIP-centrum op Schiphol

H.M. de Koningin heeft vanmiddag het nieuwe VIP-centrum geopend van Amsterdam Airport Schiphol, in aanwezigheid van Gerlach Cerfontaine, president directeur en CEO van Schiphol Group, Harry Borghouts, Commisaris der Koningin in Noord-Holland en Michel Bezuijen, loco-burgemeester van de gemeente Haarlemmermeer. Het nieuwe VIP-centrum is aanzienlijk groter en biedt de gasten meer faciliteiten dan het oude centrum. De accommodatie wordt gekenmerkt door Dutch Design; alles is vormgegeven en ingericht door Nederlandse ontwerpers.

Het gebruik van het VIP-centrum is ondermeer voorbehouden aan leden van het Koninklijk Huis, ministers en staatssecretarissen uit binnen- en buitenland, het Corps Diplomatique, handelsdelegaties en topbestuurders uit het internationale bedrijfsleven.

Het nieuwe centrum is via landzijde bereikbaar en heeft een afgesloten parkeerterrein met eigen securityvoorzieningen. Het VIP-centrum omvat onder meer een Royal Lounge voor leden van het Koninklijk Huis, een perscentrum, een companylounge, en een aantal vergader- en ontvangstruimten.

Voor het interieur tekenen onder meer het architectenbureau Concrete en de ontwerpers Piet Hein Eek, Marcel Wanders, Joep van Lieshout, Hella Jongerius, Studio Job, Edward van Vliet, Maarten Baas , Jurgen Bey, René Holten, Irma Boom en Petra Blaisse.

012-2008/gc