Gemeente Utrecht

UniC blijft in Wim Sonneveldschool tot nieuwbouw klaar is

UniC blijft nog ruim twee jaar in de tijdelijke huisvesting in de Wim Sonneveldschool (en op de Kanaalweg). Daarna verhuist de school voor voortgezet onderwijs naar nieuwbouw in Transwijk. Dat zal naar verwachting medio 2010 zijn. Dit betekent dat de herontwikkeling van de locatie Wim Sonneveldschool is uitgesteld.

Het college van burgemeester en wethouders heeft verschillende alternatieven voor de tijdelijke huisvesting van UniC afgewogen en besproken met schoolbestuur NUOVO. Alles afwegende hebben burgemeester en wethouders besloten om UniC tot medio 2010 te blijven huisvesten in de Wim Sonneveldschool.

Herontwikkeling locatie Wim Sonneveldschool
In 2007 heeft de gemeenteraad ingestemd met de Nota van Uitgangspunten voor de herontwikkeling van de locatie Wim Sonneveldschool. Hier komt nieuwbouw van een supermarkt en woningen. Deze herontwikkeling zou vanaf zomer 2008 kunnen plaatsvinden, onder voorbehoud dat er duidelijkheid zou komen over de tijdelijke huisvesting van UniC. Het collegebesluit betekent dat voorlopig geen begin wordt gemaakt met de herontwikkeling. Het college betreurt dit uitstel. Naar verwachting worden de voorbereidingen voor de herontwikkeling locatie Wim Sonneveldschool in 2009 hervat, zodat de nieuwbouw vanaf medio 2010 kan plaatsvinden.