Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Richard Gatarski uit Zweden keynote-spreker op IPON2008

De gerenommeerde Zweedse wetenschapper en mediagoeroe dr Richard Gatarski heeft zijn medewerking toegezegd aan de IPON2008, het nationale onderwijs & ICT evenement op 23 en 24 januari in de Jaarbeurs in Utrecht.

Gatarski zal als keynote-spreker ingaan op de revolutionaire veranderingen in het onderwijs door de toepassing van ICT. De voormalige assistent-professor van de School of Business in Stockholm staat bekend om zijn prikkelende uitspraken en heeft in eerdere presentaties het failliet van het huidige schoolsysteem aangekondigd ( For the postmodern generation, the modern structure of education is aimless, if not redundant"). Naast dr Gatarski zijn ook Toine Maes, algemeen directeur van stichting Kennisnet Ict op school, onderwijsadviseur Jan Lepeltak en ict- en onderwijsexpert Bob Hofman keynote spreker op de IPON. Meer informatie over de keynote sprekers en het programma is te vinden op de website www.ipononline.nl.

De IPON (ICT Platform Onderwijs Nederland) is een vakbeurs en congres inéén. Het omvangrijke, interactieve programma in tien zalen omvat tientallen lezingen, seminars, workshops, testlabs en demonstraties. Meer dan tachtig bedrijven en de grote educatieve uitgeverijen van Nederland presenteren op de beursvloer hun nieuwste diensten en producten, zoals educatieve games, e-learningsystemen (elo s), educatieve software, digitale presentatiemethoden, outsourcingsmogelijkheden, hardware-, software- en beheersoplossingen, schooladministratie- en leerlingvolgsystemen, HRM-oplossingen en vele nieuwe digitale leermethoden en middelen. Onder de initiatieven bevindt zich een 'Digibord shootout', waarbij in een oogopslag de verschillen te zien zijn tussen diverse digitale schoolborden, Het Vives digitheater; een volledig ingericht digitaal klaslokaal met interactieve workshops en presentaties, het leermiddelenplein mogelijk gemaakt door Microsoft en het Cinekid Multimedialab met o.a. vernieuwende interactieve multimediatoepassingen. De organisatie verwacht meer dan 3.000 bezoekers uit het basis-, voortgezet- en bve-onderwijs, van leraren tot ict-coördinatoren, van onderwijzers tot schooldirecties.

Het ICT Platform Onderwijs Nederland is een initiatief van de onderwijspartijen SLB diensten, APS IT diensten, de Algemene Vereniging van Schoolleiders (AVS)en het onderwijsvakblad Vives .