BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 11 januari 2008

HYPNOSE-EXPERIMENT BIJ DE NATIONALE IQ TEST 2008

Is je IQ te beïnvloeden door hypnose? Tijdens De Nationale IQ Test 2008 wordt middels een experiment antwoord gegeven op deze vraag. Hypnotiseur Rasti Rostelli gaat het experiment begeleiden. De Nationale IQ Test wordt voor de achtste keer live uitgezonden op woensdag 23 januari van 20.30 uur tot 22.30 uur bij BNN op 1. De presentatie is in handen van Patrick Lodiers en Ruben Nicolai.

Makelaars, voetbalsters, hoogbegaafde kinderen, fanfare-leden en gehypnotiseerden zijn dit jaar de publieksgroepen in de studio. De gehypnotiseerden nemen een belangrijk onderdeel in. Deze groep maakt vóór de uitzending bij volledig bewustzijn een oude IQ Test. Daarna wordt het gezelschap gehypnotiseerd door Rasti Rostelli. Hij fluistert de mensen van de groep in dat ze heel slim zijn. Vervolgens maken zij onder hypnose de test live in de studio mee. Aan het einde van de test blijkt of ze onder hypnose een hoger IQ hebben dan zonder hypnose.

De bekende Nederlanders die dit jaar de test in de studio gaan maken zijn onder andere Jaap uit De Gouden Kooi, EO-presentator Manuel Venderbos, zanger Jody Bernal en presentator Jan Douwe Kroeske. Welke andere BN-ers de uitdaging aandurven om deze IQ Test te maken wordt binnenkort bekendgemaakt.

De Nationale IQ Test wordt geproduceerd door Eyeworks.



BNN