Jane Goodall Nederland actief in Diergaarde Blijdorp


ROTTERDAM, 20080123 -- Dit jaar is Jane Goodall Nederland (JGN) voor het 2e jaar actief in de gorillakijkhut in Blijdorp. De vrijwilligers van JGN zijn te gast in Blijdorp en geven informatie over het werk van Jane Goodall, over de chimpansees en de opvangcentra, adoptieprogramma's, maar ook over de gorilla's waar de hut een uitkijkpost op heeft. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in dit infopunt en vanaf april zijn de vrijwilligers van JGN ook weer aanwezig.

Jane Goodall Nederland, onderdeel van het wereldwijde Jane Goodall Instituut, is een non-profit organisatie, die is geïnspireerd door dr. Jane Goodall, bekend van haar onderzoeken. Jane Goodall is tevens VN Messenger of Peace. Vanuit een eenheid tussen mens, dier en milieu, is er ruimte voor een wereld waarin mensen zich bewust zijn van de invloed van hun keuzes. Elkaar hierin inspireren is een belangrijke drijfveer voor Jane Goodall Nederland. De directeur van Blijdorp, de heer Ton Dorresteyn, is ambassadeur van Jane Goodall Nederland

In september 2006 heeft Jane Goodall zelf de permanente infostand in Blijdorp geopend en in 2007 waren voor het eerst vrijwilligers van JGN aanwezig in dit infopunt. Gesprekken met bezoekers van Blijdorp gaan over het wel en wee van chimpansees in Afrika, waar Jane Goodall in de jaren '60 en '70 haar onderzoeken heeft verricht naar het gedrag van chimpansees. Deze onderzoeken vinden nog steeds plaats in Afrika. Ook wordt gesproken over bushmeat, over TACARE, een herbebossingproject in Tanzania en Roots&Shoots, het educatieprogramma van Jane Goodall. En natuurlijk worden ook de gorilla's van Blijdorp besproken.

Geïnteresseerden die ook voor JGN in het infopunt willen staan, kunnen contact opnemen met de vrijwilligerscoördinator van JGN Margot Dopheide, 06-33752414 margot@janegoodall.nl . Zie ook www.janegoodall.nl

Dankzij Blijdorp kan JGN in dit infopunt hun informatie blijven verstrekken over de eenheid mens, dier en milieu en in het bijzonder het welzijn van de chimpansees.





Jane Goodall Nederland