Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

CULTUURNETWERK

Janine van den Ende opent 1e Culturele Onderwijs Tentoonstelling

Op woensdag 23 januari 2008 worden twee grote bewegingen op het terrein van cultuureducatie en basisonderwijs met elkaar verbonden. Onder de titel Culturele Onderwijs Tentoonstelling vinden de ICC Netwerkdag en Koers CultuurEducatie Brede School plaats in De Rijtuigenloods in Amersfoort, beide georganiseerd door Cultuurnetwerk Nederland in overleg met het Ministerie van OCW. Janine van den Ende zal het openingswoord voor de ICC Netwerkdag verrichten.

Dag vol inspiratie exclusief voor ICC'ers
Nederland heeft inmiddels 1300 Interne Cultuurcoördinatoren (ICC'ers) en dat zijn er aan het einde van dit schooljaar waarschijnlijk 2000. Allemaal gemotiveerde mensen die zich bezig houden met cultuureducatie in het basisonderwijs. Speciaal voor ICC'ers en hun trainers is de ICC Netwerkdag in het leven geroepen. Het goedgevulde programma belooft een dag vol inspiratie en motivatie te worden. Met pakkende presentaties, wervende workshops en bijzondere belevingen.

Passie voor cultuur
Janine van den Ende (VandenEnde Foundation) is speciale gast op deze dag en zal het openingswoord verrichten. De missie van de Foundation is "het overdragen van de belangstelling voor cultuur op de jongere generaties". Een duidelijke verwantschap met ICC'ers dus. In de keynote licht zij haar visie toe. Daarnaast zal Ruben Smit van de Reinwardt Academie in een interactieve presentatie zijn visie over en ervaring met leerstijlen toelichten.

Meer informatie: www.cultuurnetwerk.nl

Marketing & Communicatie

Cultuurnetwerk Nederland
Ganzenmarkt 6
Postbus 61
3500 AB Utrecht
T 030 236 12 00
F 030 236 12 90
E femkevanderstoep@cultuurnetwerk.nl www.cultuurnetwerk.nl