Ingezonden persbericht


Persberichten

Onderwijs krijgt eigen ICT-beurs

VNU Exhibitions lanceert begin 2008 de beurs Onderwijs & ICT. Deze nieuwe beurs past in de lijn van specifieke vakevenementen die VNU Exhibitions organiseert voor overheid, gezondheidszorg, bouw, industrie en logistiek. De beurs sluit naadloos aan bij de groeiende belangstelling voor ICT onder bezoekers van de onderwijsvakbeurs NOT, die eerder dit jaar werd gehouden. De eerste editie van Onderwijs & ICT staat gepland op 23 en 24 januari 2008 in Jaarbeurs Utrecht.

Onderzoek van VNU Exhibitions leert dat ook aanbieders van ICT-toepassingen behoefte hebben aan een jaarlijks platform om zich specifiek op het onderwijsveld te kunnen richten. Deze trend werd zichtbaar op de NOT, waar de laatste edities sprake is van een groeiend aantal exposanten in dit segment. Beide evenementen zullen om die reden afwisselend in de even (Onderwijs & ICT) en oneven jaren (NOT) plaats gaan vinden.

VNU Exhibitions heeft een naam hoog te houden met IT-verticals. Met beurzen als Overheid & ICT, Zorg & ICT, Bouw & ICT is zij marktleider in de ICT evenementenmarkt. Een uitgekiende mix van seminars, congressen, vendorsessies en diner debatten staat aan de basis van het succes. De IT-verticals richten zich met concrete oplossingen op beleidsmakers, beslissers en eindgebruikers uit een bepaalde sector. ICT-clustermanager Pieter Simons van VNU Exhibitions: "We zien ICT als middel in plaats van als doel. Niet zozeer de techniek maar wat je er concreet mee kunt staat daarbij centraal."

Versnippering

Projectmanager Frank Klein Tank van VNU Exhibitions: "Het viel ons op dat het aanbod aan ICT en onderwijs gerelateerde vakevenementen enorm versnipperd is. Beleids- en bedrijfsmatig is daarvoor geen enkele aanleiding. Onderwijsvernieuwing speelt in alle sectoren van het onderwijs; ICT kan daarbij overal, zowel didactisch als onderwijsondersteunend, een voorname rol spelen." Om die reden ook krijgt Onderwijs & ICT een brede formule gericht op bestuur, directie, management, ICT coördinatoren en docenten afkomstig uit zowel PO, VO, MO-BVE als HBO/WO."

VNU Exhibitions heeft ook gekeken naar de succesvolle beurs BETT in Londen, die jaarlijks een fors contingent Nederlandse onderwijsprofessionals trekt. Klein Tank: "BETT is en blijft een evenement voor de Engelstalige onderwijsmarkt. Een groot deel van de daar gepresenteerde producten en diensten zijn hier uiteindelijk niet direct toepasbaar. Hoog tijd dus voor een Nederlands alternatief. "

De eerste editie staat gepland op 23 en 24 januari 2008 in Jaarbeurs Utrecht. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Frank Klein Tank, tel: 030 2952872 of e-mail frank.klein.tank@vnuexhibitions.com

.-.-.-.-.-.

Noot voor de redactie (