Gemeente Rhenen


Informatieavond MFG Elst en Het Bosje

De gemeente Rhenen houdt woensdag 23 januari 2008 om 20.00 uur een informatieavond voor de direct omwonenden en andere belanghebbenden in het dorpshuis in Elst (U) over het beeldkwaliteitplan voor Het Bosje.

Het beeldkwaliteitplan geeft richtlijnen voor de gewenste architectuur van de woningen, het Multi Functioneel Gebouw (MFG) Elst en de inrichting van de openbare ruimte. Op deze avond wordt ook het bouwplan voor het MFG gepresenteerd.

De laatste fase (fase 3) van Het Bosje, dat eind jaren negentig in ontwikkeling is gebracht, staat voor de deur. De derde fase moet ruimte bieden aan zestig tot zeventig grondgebonden woningen. Aan de westzijde van deze woningbouw is het nieuwe MFG Elst gepland.

De woningbouw in Het Bosje fase 3 is onlangs aanbesteed. Dit betekent dat bouwers/ontwikkelaars zich kunnen inschrijven voor het ontwerp en de bouw van woningen. Het gaat om woningen in de sociale en de vrije sector. Een deel van het woningbouwprogramma geeft de gemeente uit aan particulieren, die binnen mogelijkheden van het bestemmingsplan - naar eigen ideeën een woning kunnen bouwen. Dit valt buiten de aanbesteding.

De aanbesteding voor de woningbouw is gepland voor het eerste halfjaar van 2008. Nadat een bouwer is geselecteerd kunnen in de tweede helft van 2008 de woningontwerpen definitief worden gemaakt. Tegelijk brengt de gemeente een nieuw bestemmingsplan in procedure, dat uiteindelijk het toetsingskader vormt voor de bouwaanvragen. De woningbouw start op zijn vroegst begin 2009.

Voor meer informatie kunt u mailen naar hetbosje3@rhenen.nl of bellen met Barry Dijkerman via 0317 681 681.

Nieuwsbericht 7 december 2007.