Gemeente Leeuwarden

Informatieavond spoorbrug bij Oud Deel

Bron: gemeente Leeuwarden (11-01-2008) Provincie Fryslân, ProRail en gemeente Leeuwarden organiseren op woensdag 23 januari een informatieavond over de spoorbrug bij Oude Deel. Tijdens deze bijeenkomst presenteren wij u graag het definitieve ontwerp van de verhoogde spoorbrug. De spoorbrug ligt in het oostelijke deel van Leeuwarden in de vaarroute naar de Grutte en Lytse Wielen. Het verhogen van deze brug is onderdeel van het Friese Merenproject.
De brug heeft momenteel een doorvaarthoogte van 2,80 m. Om te komen tot een volwaardige vaarroute moet de spoorbrug bij Oud Deel worden verhoogd tot 3,00 m.

Graag nodigen wij u uit aanwezig te zijn bij de informatieavond op 23 januari a.s. Vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom in Centrum de Schakel, Havingastate 7 te Leeuwarden. Om 20.00 uur wordt het definitieve ontwerp van de spoorbrug gepresenteerd. Aansluitend is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen. De informatieavond vindt plaats onder leiding van gespreksleider Ale Woudstra.

Het verhogen van de spoorbrug wordt gefinancierd door provincie Fryslân, gemeente Leeuwarden, EZ/Kompas en EFRO. Meer informatie over de spoorbrug bij Oud Deel en het Friese Merenproject is te vinden op www.friesemeren.nl.