Gemeente Wijdemeren


Informatieavond over JOP

U bent woensdagavond 23 januari van harte welkom bij een informatiebijeenkomst in De Dobber over de nieuwe jongerenontmoetingsplaats (JOP) in Kortenhoef.

De gemeente Wijdemeren wil een jongerenontmoetingsplaats (JOP) realiseren op de kruising van de Kortenhoefsedijk, Kerklaan en de Kwakel in Kortenhoef. Om omwonenden hierover te informeren, organiseert de gemeente op woensdag 23 januari van 20.00 tot 21.30 uur een informatiebijeenkomst in multifunctioneel centrum De Dobber in Kortenhoef.

Wens van jongeren
Jongeren in Kortenhoef hebben behoefte aan een ontmoetingsplek. Om ze daarin tegemoet te komen is de gemeente al enige tijd op zoek naar een geschikte locatie. Zon locatie moet aan een aantal voorwaarden voldoen die te maken hebben met, onder andere, bereikbaarheid, zichtbaarheid, sociale controle, fysieke en psychologische beschutting, afstand tot woningen, route door woonwijk, sport/spelmogelijkheden, veiligheid en klankkasteffect.

Aanvaardbare locatie
Een eerdere beoogde locatie in Kortenhoef viel af omdat deze niet geheel voldeed aan die voorwaarden. De gemeente denkt met deze nieuwe plek een voor alle betrokkenen aanvaardbare locatie te hebben gevonden. Op 23 januari beantwoorden burgemeester Bijl en de wethouder jeugdbeleid, mevrouw Moote, vragen en opmerkingen van omwonenden en betrokkenen.

Het adres van multifunctioneel centrum De Dobber is Meenthof 46 in Kortenhoef.
(16-01-2008)