BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 16 januari 2008

KIJKERS KUNNEN DE NATIONALE IQ-TEST 2008 MEESPELEN VIA AFSTANDSBEDIENING

BNN doet dit jaar een uniek experiment. Kijkers kunnen voor het eerst de complete Nationale IQ Test 2008 meespelen met de afstandsbediening. Ze gebruiken daarvoor de rode, groene, gele en blauwe knop die op de afstandbediening is te vinden. Per vraag moet voor het juiste antwoord op één van de toetsen worden gedrukt. Ze spelen de test in de huiskamer op dezelfde manier als de deelnemers in de studio. Na afloop van de test ziet de kijker zijn of haar eigen score op het beeldscherm verschijnen. De Nationale IQ Test wordt voor de achtste keer live uitgezonden op woensdag 23 januari van 20.30 uur tot 22.30 uur bij BNN op 1. De presentatie is in handen van Patrick Lodiers en Ruben Nicolai.

Deze nieuwe interactieve mogelijkheid werkt alleen nog bij abonnees met een digitaal televisie abonnement van kabelexploitant UPC. In de toekomst wil BNN deze toepassing ook mogelijk maken voor abonnees van de andere kabelexploitanten. Dat is nu technisch nog niet mogelijk. UPC heeft op dit moment 532.000 huishoudens met een abonnement op digitale televisie.

De publieksgroepen die De Nationale IQ Test in de studio gaan maken zijn makelaars, voetbalsters, hoogbegaafde kinderen, fanfare-leden en gehypnotiseerden. De bekende Nederlanders bestaan uit onder andere Jaap uit De Gouden Kooi, EO-presentator Manuel Venderbos, zanger Jody Bernal en presentator Jan Douwe Kroeske. Welke andere BN-ers de uitdaging aandurven om deze IQ Test te maken wordt binnenkort bekendgemaakt.

De Nationale IQ Test wordt geproduceerd door Eyeworks en de interactieve TV-applicatie is door Chello Interactive ontwikkeld.

Meer informatie: BNN Communicatie
Marieke Saly, tel: 035-6555321, e-mail: marieke.saly@bnn.nl