Prominente Nederlanders lezen voor op Het Nationale Voorleesontbijt


AMSTERDAM, 20080117 -- Op woensdag 23 januari vindt de vijfde editie van Het Nationale Voorleesontbijt plaats, tevens het startsein voor De Nationale Voorleesdagen 2008. Ook tijdens deze editie zullen prominente Nederlanders voorlezen op basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven door het hele land. Dit jaar is gekozen voor gasten die afgelopen jaar in het nieuws zijn geweest. Toezeggingen zijn er onder andere van Prinses Laurentien, Gerard Joling, minister-president Jan Peter Balkenende, Kees van Kooten, Matthijs van Nieuwkerk, Harm Edens, minister Ronald Plasterk en minister André Rouvoet.

Bekende en minder bekende Nederlanders zullen de kinderen voorlezen uit het door jeugdbibliothecarissen verkozen Prentenboek van het Jaar 2008 Kleine Muis zoekt een huis van de Tsjechische auteur en illustrator Petr Horácek. Dit prentenboek is niet alleen een mooi voorleesboek maar maakt ook veel interactie mogelijk tussen voorlezer en kind.

Ook de (banket)bakkers van Nederland vieren het eerste lustrum van De Nationale Voorleesdagen mee. Via de site "www.denationalevoorleesdagen.nl" kunnen instellingen voor kinderopvang die een voorleesontbijt organiseren in contact komen met (banket)bakkers in Nederland die hen een feestelijke traktatie willen aanbieden ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van De Nationale Voorleesdagen.

De Nationale Voorleesdagen - een initiatief van Stichting Lezen en georganiseerd door de Stichting CPNB - wordt dit jaar voor de vijfde keer gehouden en duurt tot en met zaterdag 2 februari. Doel van de campagne is het bevorderen van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn op een van de locaties waar wordt voorgelezen.





Van Keep/ CPNB