Provincie Zeeland

Persberichten

21-01-2008: GS doen mee aan Nationale Voorleesdagen

Leden van het college van Gedeputeerde Staten van Zeeland doen mee aan het Nationale Voorleesontbijt op woensdag 23 januari en de Nationale Voorleesdagen daaropvolgend.

Het College van Gedeputeerde Staten vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de leesvaardigheid van kinderen. Commissaris van de Koningin Karla Peijs en de gedeputeerden Frans Hamelink en George van Heukelom bezoeken daarom tijdens de week verschillende basisscholen in Zeeland.

De landelijke campagne heeft als doel het bevorderen van het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar bovenal bezorgt het kinderen veel plezier.

De Nationale Voorleesdagen vinden dit jaar plaats van 23 januari tot en met zaterdag 2 februari. Het begin van de Voorleesdagen wordt ingeluid met het Voorleesontbijt op 23 januari. De Nationale Voorleesdagen is een initiatief van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek en Stichting Lezen.

Een overzicht van de schoolbezoeken van GS:

Karla Peijs: obs De Zuidvliet in Kortgene, 31 januari, 9.00 uur Frans Hamelink: St. Bernardusschool in Clinge, 23 januari 8.30 uur George van Heukelom: basisschool Onder de Wieken in Burgh-Haamstede, 23 januari 8.45 uur

GS zijn vaker op (basis)scholen aanwezig bij om een bijdrage te leveren aan allerlei activiteiten, zoals de gastlessen in het kader van de Dag van Respect, het meegaan op natuurexcursie of het introduceren van een leskist.

21 januari 2008, Ilona Vette, (0118) 631402, persberichtnummer 207