Gemeente Zandvoort


GS steunen herontwikkeling Middenboulevard maar keuren bestemmingsplan af

'Dóórgaan met de deelprojecten én de komende periode vindingrijk zijn', is de eerste, voorlopige reactie van projectwethouder Marten Bierman, namens het college van Burgemeester en Wethouders, op het bericht dat Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hun goedkeuring aan het bestemmingsplan Middenboulevard hebben onthouden. Gedeputeerde Staten hebben het bestemmingsplan bestudeerd en te licht bevonden zo is bekendgemaakt, maar de wethouder zet alles op alles om, daar waar dat kan, onverminderd de herontwikkeling door te voeren, waarvoor de Zandvoortse gemeenteraad groen licht heeft gegeven, en waarvoor Gedeputeerde Staten de helpende hand bieden.

Expliciete steun
'Wij hebben in het bestuurlijk overleg het gemeentebestuur in overweging gegeven om binnen de daarvoor geëigende procedures, met in achtneming van het hiervoor vermelde en voorzien van een goede ruimtelijke onderbouwing, de realisatie van de toeristische polen en het Watertorenplein, voor zover mogelijk tot ontwikkeling te brengen. Wij hebben onze spoedige medewerking daaraan toegezegd', aldus Gedeputeerde Staten in hun motivatie, die op 8 januari, is binnengekomen. Ton Hooijmaijers, VVD-gedeputeerde Ruimtelijke Ordening en Financiën, sprak op 8 januari, tijdens de VVD-Nieuwjaarsbijeenkomst, uit dat de Provincie bereid is om Zandvoort hulp te bieden bij het vinden van oplossingen voor wat betreft het bouwen in het kustverdedigingsfundament - één van de vele uitdagingen binnen de herontwikkeling van het gebied. Hij maakte toen ook alvast bekend dat de Provincie het bestemmingsplan niet kon goedkeuren.

Nader bestuderen
Gemeente Zandvoort gaat nu het besluit van Gedeputeerde Staten nader bestuderen. Wat onduidelijk is, zal de gemeente bevragen. De gevolgen van het besluit voor de door de gemeente genomen besluiten, te denken valt aan die acties die zijn uitgevoerd op grond van de Wet Voorskeursrecht Gemeenten, worden in kaart gebracht. Ook de alternatieven die de gemeente heeft om de projectvoortgang te borgen, moeten helder gemaakt worden. Een klus waaraan de komende weken alle aandacht besteed zal worden. Eveneens is er overleg met de gemeenteraad nodig. Want de grote vraag luidt natuurlijk: hoe willen de fracties op het besluit van Gedeputeerde Staten reageren?