Gemeente Zandvoort


Integrale visie Parkeerbeleid Zandvoort in commissie Raadszaken

Op dinsdag 8 januari heeft wethouder Tates in een informatiebijeenkomst het beoogde parkeerbeleid nogmaals toegelicht. Een geslaagde avond die goed bezocht werd, onder meer door vele raadsleden. Toch zijn er nog heel wat vragen te beantwoorden -zie hiervoor bijvoorbeeld de brief van het CDA, die deze week binnenkwam - de link vindt u hieronder. Ook zijn er van andere raadsleden en betrokken burgers nog meer suggesties binnengekomen om uit te werken.

Commissiebehandeling
Het debat over de Integrale visie Parkeerbeleid Zandvoort krijgt op 15 januari een vervolg. Dan zal het voorstel opnieuw ingebracht worden in de commissie Raadszaken, nadat de behandeling eerder geschorst was. Ook bespreken de commissieleden op 15 januari het CDA-initiatiefvoorstel 'Invoeren parkeerregime Zandvoort Zuid en Park Duinwijk', waarbij het CDA Zandvoort wederom een zo snel mogelijke invoering zal bepleiten.

Inmiddels wel al een verhogingsbesluit
Dit voorstel - zo luidde de mening van de gemeenteraad toen het stuk daar op 11 december aan de orde kwam - kan echter niet los gezien worden van de algemene visie op het parkeerbeleid en moet daarom pas nu ingebracht worden in de discussie. Ondertussen heeft de gemeenteraad al wel een zeer principieel deelbesluit genomen: het verhogen van een aantal parkeertarieven met ingang van 1 maart aanstaande. Dit alles betekent voldoende input voor een pittig politiek debat over één van de meest aansprekende onderwerpen die op de Zandvoortse politieke agenda staat.

De commissie wordt verzocht, de raad te adviseren over de vraag of de Parkeervisie nu besluitrijp is.