Gemeente Duiven


In memoriam Jos Bisseling

---

Dinsdag 15 januari 2008 bereikte ons het trieste bericht dat Jos Bisseling, oud-raadslid van onze gemeente, op 60-jarige leeftijd was overleden.

foto Jos Bisseling Jos Bisseling is in de periode van 12 april 1998 tot en met 16 maart 2006 raadslid geweest bij de gemeente Duiven voor het CDA. In maart 2006 was Jos herkozen als raadslid doch door zijn ziekte kon hij zijn functie als raadslid niet meer actief invullen. Hij was daardoor genoodzaakt afstand te doen van zijn herbenoeming als raadslid. Maar Jos bleef strijdbaar en was volop gemotiveerd om na zijn ziekte terug te keren in de politiek. Helaas heeft het niet zo mogen zijn.

Jos Bisseling heeft zich vele jaren politiek en maatschappelijk ingezet voor de samenleving in de gemeente Duiven. Hij toonde zich een zeer betrokken en gedreven persoonlijkheid die midden in de samenleving stond; een volksvertegenwoordiger pur sang. Hij zocht actief de mensen op en kwam met grote inzet steeds weer op voor de belangen van de mensen die hun vertrouwen in hem hadden gesteld. Zo werden onder andere de agrarische belangen door Jos op een deskundige wijze in de Duivense politiek behartigd.

Velen van ons herinneren zich zijn inzet voor het buitengebied van Duiven. Enkele voorbeelden waarbij Jos namens het CDA optrad zijn de behandeling van het bestemmingsplan Buitengebied, de aanleg van het fietspad langs de Giesbeeksestraat en de reconstructie van deze straat en de aanleg van riolering in het buitengebied. Ook zijn standvastigheid als het ging om het bewaren van het authentieke Duiven was kenmerkend voor hem.

Wij zijn Jos Bisseling voor zijn inzet en verdiensten voor de gemeente Duiven steeds bijzonder erkentelijk geweest.

Onze gedachten gaan uit naar zijn echtgenote Ans, zijn kinderen en kleinkinderen. Wij wensen hen veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.

De gemeenteraad van Duiven,
H.J. Zomerdijk, voorzitter.
M.P.M. Gijsbers, griffier.

Het college van burgemeester en wethouders van Duiven, H.J. Zomerdijk, burgemeester.
H.J. Blom, secretaris.