Duitse milieusticker vanaf nu ook te koop bij Kwik-Fit

23/01/2008 08:30



Kwik-Fit Nederland



23 januari 2008 - Sinds het begin van dit jaar zijn in een aantal grote steden in Duitsland milieuzones ingesteld. In deze zones mogen alleen nog maar auto's rijden waarbij een milieuvignet achter de binnenkant van de voorruit is geplakt. Deze verplichting geldt echter ook voor alle buitenlandse, dus ook Nederlandse, voertuigen. Tot voor kort was het vignet alleen te bestellen in Duitsland en op een enkel adres in Nederland. Kwik-Fit is ingesprongen op de groeiende vraag bij Nederlandse consumenten en verkoopt vanaf vandaag ook deze vignetten.

Arjan van de Meer, Marketing Manager Kwik-Fit: "We worden in Europa steeds milieubewuster, en Duitsland loopt daarbij voorop. In een aantal Duitse steden zijn per 1 januari jl. in de binnensteden dan ook milieuzones ingesteld, waar alleen nog maar auto's mogen rijden die een milieuvignet achter de voorruit hebben. En dat geldt niet alleen voor de Duitsers, maar ook voor alle buitenlandse voertuigen. Het probleem is alleen dat je als Nederlandse bestuurder niet echt gemakkelijk aan zo'n vignet kon komen. Daar hebben wij verandering in gebracht."

Vanaf heden kan de Nederlandse bestuurder voor de milieusticker terecht bij alle 180 Kwik-Fit vestigingen in Nederland. De sticker kost 17,50. Van der Meer: "Wij verzorgen dan de aanvraag, en een paar dagen later wordt het juiste vignet per post naar de bestuurder verzonden."

Op dit moment zijn het nog maar een paar grote steden, zoals Berlijn en Keulen die een vignet eisen voor de binnenstad. Maar in de tweede helft van dit jaar komen daar een groot aantal steden bij. Van der Meer vindt het dan ook niet meer dan logisch dat Kwik-Fit de milieusticker service heeft geĂŻntroduceerd. "Kwik-Fit staat voor professionele autoservice en binnen dat streven hoort ook de verkoop van de Duitse milieusticker. Wij vinden het belangrijk dat al onze klanten zorgeloos op weg kunnen. In zowel het binnenland als in het buitenland."





http://kwik-fit.nl