Antonov Automatic Transmission

23 januari 2008

Antonov Plc ("de Onderneming")

Update stand van zaken China en financiering

De Board van Antonov plc ("de onderneming") kondigt met genoegen aan dat de onderneming aanzienlijke vooruitgang in China boekt. De samenwerking met Loncin ontwikkelt zich volgens plan en financiële en andere afspraken worden op tijd nagekomen.

Om volledig voorbereid te zijn op de joint venture (jv) tussen Antonov en Loncin wordt een Antonov WOFE (Wholly Owned Foreign Enterprise) in China opgericht, tevens is een additionele faciliteit van 10 miljoen afgesloten ter financiering van Antonov's bijdrage aan de

jv. Dit is een uitbreiding van de faciliteit met Quivest zoals aangekondigd op 9 augustus 2007.

Over detailvoorwaarden wordt nog onderhandeld, maar conform de met Loncin overeengekomen voorwaarden zal de jv worden gefinancierd naar verhouding van de aandelenparticipatie door beide partijen. Deze verhouding zal rond de 50:50 liggen met een meerderheidsbelang van Loncin. De totale initiële kapitalisatie zal liggen tussen de 20 en 30

miljoen, en zal worden gebruikt om in een fabriek te investeren voor de productie van automatische versnellingsbakken in Chong Qing, China. De jv zal een licentie ontvangen voor de patenten van Antonov en Antonov zal royalty's ontvangen voor elke verkochte eenheid, bovenop eventuele dividenden die voortvloeien uit het aandelenbelang in de jv. De eerste verkopen zullen gericht zijn op Chinese autofabrikanten, op de langere termijn is het voornemen ook te gaan exporteren. De eerste productiecapaciteit is gepland op 200.000 stuks per jaar.

Naar verwachting zal de joint venture worden aangegaan wanneer Antonov de prototype voertuigen gereed heeft en Loncin de gedetailleerde productieplanning en kostencalculatie heeft afgerond. Deze zullen alle in mei 2008 gereed zijn.

Zoals eerder aangegeven is deze joint venture een belangrijk element in de commerciële strategie van Antonov om direct betrokken te blijven bij haar technologie op productieniveau. Dit stelt Antonov in staat haar intellectuele eigendom beter te beheersen, om zo risico's te verminderen en een beter rendement te realiseren in vergelijking met een bedrijfsmodel dat puur op licentieverstrekking is gebaseerd.

De nieuwe WOFE zal ook een sterkere organisatorische basis vormen voor Antonov's Chinese activiteiten, gesteund door een nieuw gestructureerde Europese organisatie die vanaf januari 2008 gecentraliseerd is in het nieuwe Antonov-gebouw in Warwick (VK).

Met inbegrip van deze nieuwe faciliteit van 10 mi ljoen kan Antonov beschikken over een totale

financiering van meer dan 27 miljoen.

Quivest is een substantiële aandeelhouder van de onderneming; dientengevolge wordt, conform de regels van AIM voor ondernemingen, de overeenkomst met betrekking tot de nieuwe faciliteit gezien als een transactie met een gelieerde partij. De onafhankelijke leden van de Board van Antonov hebben, in overeenstemming met de AIM regels voor ondernemingen, de voorwaarden van de overeenkomst beoordeeld en zijn na advies van Dawnay, Day Corporate Finance, de "nominated advisor" van de onderneming, overtuigd van de redelijkheid en billijkheid van de voorwaarden voor zover het de belangen van de aandeelhouders van de onderneming betreft.

John Moore, Chief Executive Officer, geeft als commentaar:

"Ik ben zeer verheugd dat we de commerciële projecten goed op gang krijgen, gesteund door een organisatie die op één plaats geconcentreerd is en die over alle faciliteiten beschikt die we nodig hebben. Tevens geeft de overeengekomen financiering voor de joint venture ons een sterke positie in onze onderhandelingen met Loncin. De jv stelt ons in de gelegenheid een grote mate van controle uit te oefenen op onze technologie, ook op productieniveau, die resulteert in een product dat breed aangeboden kan worden aan de automotive industrie, waardoor wij een nog sterkere speler in China worden."

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

Jos Haag, Director, Antonov plc 06 51 561 767