Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Bestuursvoorzitter QlikTech neemt deel aan
World Economic Forum 2008

Visionair achter snelst groeiend BI-bedrijf in gezelschap van prominenten uit hele wereld

Hoofddorp, 23 januari 2008 - Bestuursvoorzitter Mans Hultman van QlikTech, de wereldwijd snelst groeiende leverancier van BI-oplossingen, zal de jaarlijkse vergadering van het World Economic Forum bijwonen die van 23 tot 27 januari 2008 wordt gehouden in Davos, Zwitserland.

QlikTech is een van de 39 bedrijven wereldwijd die door het World Economic Forum zijn uitgeroepen tot Technology Pioneer 2008. De selectie is verricht door een commissie bestaande uit gerenommeerde durfkapitalisten, technologiebedrijven, academici en media.

Om te worden aangemerkt als Technology Pioneer moet een bedrijf betrokken zijn bij de ontwikkeling van ingrijpend innovatieve technologie en potentieel een duurzame impact hebben op bedrijfsleven en maatschappij. Daarnaast moet het bedrijf blijk geven van visionair leiderschap en alle kenmerken vertonen van een toekomstige marktleider - en er moet sprake zijn van bewezen technologie.

De jaarlijkse vergadering van het World Economic Forum biedt al ruim dertig jaar een uniek platform voor leiders uit alle geledingen van de maatschappij om bij de start van elk jaar vorm en inhoud te geven aan de mondiale agenda. Het thema van de vergadering in 2008 is The Power of Collaborative Innovation.

De deelnemerslijst van het World Economic Forum is indrukwekkend en bevat namen zoals Henry Kissinger en Tony Blair naast prominenten uit het bedrijfsleven waaronder Peter Bakker (CEO van TNT), en Hubertus Heemskerk (voorzitter raad van bestuur Rabobank Nederland) en Hans Wijers (CEO van Akzo Nobel NV). Zo'n 500 journalisten zullen verslag doen van het evenement.

Journalisten die meer willen weten over dit evenement, kunnen dagelijks http://www.qlikview.com/blogs.aspx bezoeken voor de blog van bestuursvoorzitter Mans Hultman en/of diens YouTube-video over Davos bekijken op http://nl.youtube.com/watch?v=4hN9NZPhLyw.

GARTNER WEBSEMINAR

INTRODUCTIE QLIKVIEW

QLIKVIEW GRATIS TRIAL

PERSARCHIEF

Over QlikTech

QlikTech, marktleider in innovatieve Business Intelligence-applicaties, levert geavanceerde en visueel-georiënteerde analyse- en rapportageoplossingen die snel te ontwikkelen, te implementeren en te gebruiken en makkelijk te onderhouden zijn. QlikView 8.0, QlikTechs paradepaardje, maakt gebruik van een next-generation, gepatenteerde, in-memory associatietechnologie voor een snelle analyse van meer dan een miljard records. De applicatie ondersteunt een open informatiearchitectuur voor een economisch verantwoorde inzet door organisaties van welke omvang dan ook. QlikViews click-driven, visueel interactieve interface is voor eindgebruikers eenvoudig om te (leren) gebruiken, waardoor iedereen betere informatie tot zijn beschikking heeft.

QlikTech, 's werelds snelst groeiende Business Intelligence-softwarebedrijf met ruim 6.899 klanten in 80 landen, krijgt er iedere werkdag 12,6 nieuwe klanten bij. Behalve duizenden kleine en middelgrote bedrijven behoren ook tal van grote ondernemingen tot het klantenbestand van QlikTech. Klanten in de Benelux zijn onder meer: ABX Logistics, ADP, Atos Origin, ING Trust, KLM, MarktSelect (Graydon), Merck Sharp & Dohme, Panasonic, Schenker, ThiemeMeulenhoff, TNT en Zurich Verzekeringen. QlikTech is privaat bezit en wordt financieel gesteund door Accel Partners, Jerusalem Venture Partners en Industrifonden. Het hoofdkantoor van QlikTech, opgericht in Zweden, staat in Radnor, Pennsylvania (VS) Het bedrijf heeft vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Scandinavië en Nederland en telt meer dan 500 partners wereldwijd.

Contactgegevens:

QlikTech Nederland

The Communication Force

Jeannette de Kort

Caroline Breure

Tel. +31 (0)23 - 55 63 263

Tel. +31 (0)23 - 56 56 850

jeannette.dekort@qliktech.com

carolineb@communicationforce.com