Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 22 januari

* VERDACHTE AANGEHOUDEN VOOR BEROVING IN WONING

(zie eerder persbericht donderdag 17 januari 2008) ROTTERDAM-CENTRUM - Een 27-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdagmorgen jl. aangehouden. De man wordt verdacht van de beroving van twee Rotterdammers van 42 en 44 jaar oud in hun woning aan de Boompjes. Het tweetal pikte de man op in een horecagelegenheid in de nacht van woensdag op donderdag. Nadat zij een tijdje gezellig samen waren trok de verdachte een pistool en bedreigde hiermee het tweetal. Hierop werd een geldbedrag afgegeven en ging de verdachte ervandoor. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de man worden aangehouden. Hij wordt vandaag voorgeleid.


* REDDER HAALT KIND UIT AUTO/POLITIE GEEFT BLOEMETJE

ROTTERDAM-WEST - De politie geeft een bloemetje aan een heldhaftige redder die een kind uit een brandende auto haalde. Vrijdagavond rond kwart voor zeven kreeg de politie de melding dat er brand zou zijn in een auto op de Vierambachtsstraat. Ter plaatse bleek dat er een personenauto geparkeerd stond met brandschade op de achterbank. Het bleek dat een 27-jarige Rotterdamse bestuurster even wat wilde kopen bij een winkel. Haar 4-jarig zoontje lag op de achterbank te slapen, en ze had hem daarom laten liggen. Toen ze terugkwam, bleek het jongetje gespeeld te hebben met een aansteker, waardoor brand was uitgebroken in de auto. Een oplettende 29-jarige medewerker van een slagerij zag rook uit de auto komen, rende met zijn short naar buiten en sloeg met zijn vuisten het achterraam van de auto in en haalde het kind eruit. Het kind is ter controle overgebracht naar het Erasmus MC ziekenhuis voor nader onderzoek. De politie onderzoekt de toedracht. De buurtagent zal een bloemetje aan de oplettende medewerker van de slagerij uitdelen om hem te bedanken voor zijn inzet.


* 37 KILO DRUGS AANGETROFFEN
VLAARDINGEN - Politieagenten van district Waterweg-Noord troffen vrijdagmiddag 37 kilo drugs aan in een coffeeshop. Tijdens een integrale coffeeshopcontrole in Vlaardingen waarbij politie en gemeente samenwerkten bleken twee coffeeshops 'clean' te zijn. In een derde, aan de Vetteoordsekade, werd rond vijf uur een grote hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen in een kantoorruimte. In totaal bleek het om ongeveer 37 kilo henneptoppen, wiet en hash te gaan. Twee eigenaars die in de zaak aanwezig waren en een aanwezig personeelslid zijn direct aangehouden. Het gaat om twee mannen en een vrouw woonachtig in Vlaardingen. (32, 49 en 44) Een derde eigenaar, een 37 jarige man, meldde zich later op het politiebureau, ook hij is aangehouden. Het viertal is zaterdag voorgeleid en zij hebben een dagvaarding gekregen.