KNHS


terug

Smolders en Van Baalen maken grootste sprong in Rabo Rankings 23 januari 2008

ERMELO (KNHS) Dressuuramazone Coby van Baalen (Brakel) met BMC Ojay en springruiter Harry Smolders (Lage Mierde) met Exquis Powerfee zijn dit kwartaal de winnaars van de grootste sprong in de Rabo Rankings. Ieder kwartaal wordt de combinatie die de grootste sprong in de ranglijst heeft gemaakt ten opzichte van de ranglijst van het kwartaal ervoor beloond met 250,-. Deze prijzen worden uitgekeerd naast het normale prijzengeld in de Rabo Rankings.

Dit kwartaal gaat de prijs bij het springen naar Harry Smolders met Exquis Powerfee (v: Fedor), die maar liefst 158 plaatsen steeg op de Rabo Ranking Springen naar een 78e plaats.

Bij de dressuur gaat de prijs naar Coby van Baalen met BMC Ojay (v: Jazz). Coby van Baalen won deze prijs ook al in het vorige kwartaal. De combinatie steeg maar liefst 26 plaatsen in het klassement, evenveel als haar dochter Marlies met BMC Phoebe (v:Regazzoni). Het reglement schrijft echter voor dat bij een gelijke stijging de prijs wordt uitgereikt aan de combinatie die de hoogste positie in de huidige ranking inneemt. In dit geval was dat Coby, die met BMC Ojay de 14de plaats bezet. Marlies van Baalen neemt met BMC Phoebe op dit moment de 43e plaats in.

Grootste sprong in het klassement Rabo Ranking Springen
1e kwartaal 250,- Gerco Schröder Eurocommerce Miami
2e kwartaal 250,- Harry Smolders Exquis Nadine
3e kwartaal 250,- Leopold van Asten VDL Groep Glory
4e kwartaal 250,- Harry Smolders Exquis Powerfee

Grootste sprong in het klassement Rabo Ranking Dressuur
1e kwartaal 250,- Jeannette Haazen Nartan

2e kwartaal 250,- Hans-Peter Minderhoud Exquis Nadine
3e kwartaal 250,- Coby van Baalen BMC Ojay

4e kwartaal 250,- Coby van Baalen BMC Ojay

In de bijlagen vindt u de complete Rabo Ranking Dressuur en Springen.

Wat is de Rabo Ranking?
De Rabo Ranking laat zien welke Nederlandse dressuur- en springcombinaties het beste in de sport presteren. De ranglijst wordt samengesteld op basis van internationale resultaten die meetellen voor de FEI-wereldranglijst en op basis van scores die behaald worden op de grotere nationale wedstrijden op het hoogste niveau. In tegenstelling tot de FEI-wereldranglijst worden de punten niet toegekend aan een ruiter, maar aan een combinatie. De actuele ranking wordt maandelijks gepubliceerd. Aan het eind van het jaar wordt er een prijzenpot van 15.000,- per discipline verdeeld over de hoogstgeplaatste combinaties op de Rabo Ranking. De eigenaren van het winnende paard krijgen een ereprijs. Kijk voor de reglementen van de Rabo Rankings op de KNHS website.