Futuristische spiegelwanden vertonen videobeelden en sfeerwisselingen


Unique Mirrors en Traxon Technologies combineren LCD TV's, spiegels en LED lichtanimaties

BARENDRECHT, 20071227 -- Unique Mirrors en Traxon Technologies hebben een nieuw product gelanceerd dat bewegende beelden en LED lichtanimaties naadloos combineert met futuristische spiegelwanden. Dit product zal te zien zijn op de beurs Licht & Architectuur van 23 tot en met 25 januari 2008 in Ahoy, Rotterdam.

Unique Mirrors is de exclusieve importeur voor Nederland van "Ad Notam Mirror Image" , internationaal marktleider op het gebied van maatwerkoplossingen rond het concept "spiegeltelevisie". Daarbij ligt de nadruk op design, eigenheid en uniciteit. Het gepatenteerde concept maakt het mogelijk om bewegende beelden (inclusief geluid) op het oppervlakte van spiegels, glas of andere transparante oppervlakten weer te geven, zonder dat daarbij ventilatie nodig is. Doordat er geen ruimte zit tussen de spiegel en de LCD wordt een haarscherp beeld verkregen, zonder schaduwwerking. Omdat het lijkt alsof het beeld deel uitmaakt van het glas geeft dit een futuristisch beeld, welke effect tevens versterkt wordt door de integratie van LED boards van Traxon Technologies, met individueel aanstuurbare LED pixels. De lichtanimaties voor deze LED boards kunnen worden afgestemd en geprogrammeerd op de specifieke wensen van de klant, om zodoende aan te sluiten bij bv. de ruimte waarin de spiegelwand is geplaatst of de content die op de LCD televisie wordt vertoond. Omdat de speciale LCD schermen spatwaterdicht zijn, is het mogelijk om in iedere ruimte, binnen en/of buitenshuis, bewegende beelden te visualiseren. De LCD schermen zijn in verschillende maten leverbaar, van 6,4 t/m 6546 inch.

Traxon Technologies is een vooraanstaande leverancier van op LED gebaseerde verlichtingsoplossingen die innovatieve technologie combineert met vooruitstrevende design concepten. Traxon Technologies levert een volledige suite van DMX hardware en software, en richt zich op de professionele markt voor high-end LED verlichtingsystemen. Traxon Technologies heeft in het jaar 2007 haar bestaande productenpalet van panelen, luminaires en 1 PXL boards en modules uitgebreid met de 16 PXL boards en modules, de "high brightness XB Luminaires" lijn alsmede de White Line, met een range aan armaturen met diverse koude-witte en warm-witte lichttemperaturen alsook een "dynamisch-wit" optie, aan te passen in lichtintensiteit en kleurtemperatuur. Begin 2008 zal Traxon Technologies onder andere een nieuwe "iPod design style" wall mount unit introduceren voor eenvoudige besturing van architecturale LED toepassingen. Tevens zal zij halverwege het jaar haar nieuwe lijn van 64 PXL boards en modules en het nieuwe outdoor "mesh" systeem introduceren