Raad van State

Persagenda woensdag 23 januari 2008

10.00 uur

Zitting over het voorbereidingsbesluit van het college van burgemeester en wethouders van Spijkenisse over de ontwikkeling van het centrum van de gemeente. In het besluit wordt een bestemmingsplan voorbereid waarin een bibliotheek met parkeergarage en 41 woningen in het centrum van Spijkenisse zijn voorzien. Meerdere omwonenden zijn het niet eens met het besluit. Zij vrezen voor overlast van bezoekers van de parkeergarage, vinden dat hun uitzicht wordt verminderd en zijn bang voor de gevolgen voor de luchtkwaliteit in de omgeving. De rechtbank heeft echter bepaald dat hun bezwaren niet kunnen worden behandeld, omdat zij volgens haar geen belanghebbenden zijn bij het besluit. De omwonenden zijn het daar niet mee eens en komen tegen de uitspraak in hoger beroep bij de Raad van State. (zaaknummer 200703847/1)

10.15 uur

Openbaarmaking van de uitspraken in hoofdzaken (bodemprocedures) van de Afdeling bestuursrechtspraak. Ga naar deze pagina voor een selectie van de meest in het oog springende uitspraken. Of ga naar deze pagina voor een volledig overzicht van de uitspraken.

11.00 uur

Zitting over de milieuvergunning die het college van burgemeester en wethouders van Koggenland heeft verleend voor een nieuwe banketbakkerij aan de Schrepel in De Goorn. Een nabijgelegen bedrijf dat cacaoproducten opslaat en verwerkt verzet zich tegen de vergunning. Hij vreest dat de geur van de banketbakker zijn cacaoproducten aantast en overlast geeft voor zijn personeel. Ook vindt hij dat de uitstoot van stof onvoldoende is onderzocht. (zaaknummer 200703228/1)