Sting richt het Steunpunt 'Invloed van verzorgenden' op

27/11/2007 16:15



Sting, Beroepsvereniging van de Verzorging



Helpenden en verzorgenden zijn graag betrokken bij het beleid van hun organisatie. Er is echter nog vaak een (ongewilde) kloof tussen het management en de werkvloer. Door het oprichten van het Steunpunt 'Invloed van verzorgenden' wil Sting deze kloof verkleinen, en helpenden en verzorgenden de kans geven meer invloed uit te oefenen binnen hun organisatie.

Meer invloed op het werk geeft verzorgenden meer voldoening en plezier in het werk. Teamleiders en managers krijgen meer kennis en binding met de werkvloer. Het resultaat is een kwalitatief betere zorg waarvan alle partijen profiteren: de verzorgenden, de managers en niet in de laatste plaats de cliënten.

Activiteiten
Het Steunpunt ondersteunt helpenden, verzorgenden en teamleiders bij het laten horen van hun stem in de organisatie. Dit doet het Steunpunt door middel van een aantal activiteiten zoals het organiseren van studiedagen en trainingen, en het ontwikkelen van werkvormen. Voor individuele vragen en oplossingen op maat is er een helpdesk.

Studiemiddag
Op donderdag 24 januari 2008 organiseert het Steunpunt haar eerste studiemiddag in Utrecht. Door middel van praktijkgerichte workshops leren deelnemers hoe ze effectiever invloed kunnen uitoefenen binnen hun eigen organisatie.

Informatie
Voor meer informatie: Steunpunt 'Invloed van verzorgenden', Paulien den Bode, telefoon (030) 291 90 60 of per mail: invloed@sting.nl. Het Steunpunt is ook online te bezoeken via www.sting.nl (bij thema's, invloed verzorgenden) en is mede mogelijk gemaakt door een emancipatiesubsidie van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.





http://www.sting.nl