Ingezonden persbericht


Persbericht

ELECTRIC BARBARIAN ofwel IMPRO MEETS DRUM'N BASS

In de Badcuyp Centrum voor Muziek een concert door de onnavolgbare groep Electric Barbarian. Dit Nederlands/Belgische collectief laat zijn unieke muziek, zelfs na twee succesvolle CD's, nog steeds niet makkelijk omschrijven. Misschien is dat de bedoeling ook wel! De opwindende mix van experimentele jazzrock, hiphop, drum'n bass, turntabelism en spokenword laat de luisteraar niet onbewogen. Deze wonderlijke combinatie is ongeevenaard en ongrijpbaar. Maar een ding is zeker; het werkt! Sinds de formatie in 2000, door bassist en componist Floris Vermeulen, baart de groep opzien. Kennismaking is de moeite waard voor wie verrast wil worden. Electric Barbarian is; Bart Maris (trompet, effecten), Harry Arling (drums), Floris Vermeulen (electric bass), DJ GRAZZHOPPA (turntables). (zie ook: www.myspace.com/electricbarbarian)

Donderdag 24 januari. Aanvang 21.30 uur, in de bovenzaal van de Badcuyp Centrum voor Muziek, in Amsterdam. Toegang: E 8,-.

De Badcuyp biedt een podium aan muzikale ontwikkelingen die de grenzen van muziekstijlen en culturen overschrijdt. Ze focust zich op creatieve muzikale niches en interessante onderstromen. Voor de bezoekers biedt ze ook nog een gezonde wereldkeuken op basis van biologische producten.

Loek Lufting, communicatie en media

De Badcuyp Centrum voor Muziek
www.badcuyp.nl
Eerste Sweelinckstraat 10
1073 CM AMSTERDAM

Tel. 020-675.96.69
E-mail communicatie@badcuyp.nl