Gemeente Dordrecht

Dordrecht, 11 januari 2008

Persbericht

Opstapplaats voor touringcars naar Weeskinderendijk

Inloopbijeenkomst voor omwonenden stationsgebied

Het stationsgebied in Dordrecht krijgt de komende jaren een forse facelift; daartoe heeft de gemeenteraad eind december besloten. Op 24 januari wordt voor bewoners en bedrijven een inloopbijeenkomst gehouden. Binnenkort wordt al gestart met het relinen van het riool, waarvan overigens nauwelijks iets merkbaar zal zijn; het gebeurt vooral ondergronds. Met de facelift is ook de opstapplaats voor touringcars verplaatst naar de parkeerplaats Weeskinderendijk, bij de Dokweg.

De gemeente Dordrecht werkt samen met NS en Prorail aan een nieuwe inrichting van het stationsgebied. Grote en belangrijke veranderingen zijn onder andere de nieuwe fietsenstalling, een autoluw voorplein, nieuwe locatie taxistandplaatsen, een nieuwe inrichting van de openbare ruimte, een nieuw busstation en een rotonde op knooppunt Burgemeester de Raadtsingel - Transvaalstraat - Toulonselaan.

Door de werkzaamheden zal het gebied rondom het station minder goed bereikbaar zijn. In de nieuwe inrichting is geen ruimte meer voor touringcarbedrijven om dagjesmensen en vakantiegangers op te halen en af te zetten. Daarom is de opstapplaats verplaatst naar de Weeskinderendijk. Deze plek is ruim en ligt dicht bij het rijkswegennet.

Entree tot de stad
Het gebied tussen het station en de binnenstad wordt aangepakt waardoor het een uitnodigende entree wordt tot de stad. Het voorplein wordt aantrekkelijker gemaakt. En aan de zijkanten van het station, voor en naast de bewaakte fietsenstalling, komt er ruimte voor taxi's, Kiss&Ride en een parkeervoorziening. Daarnaast wordt het busstation verbeterd; overzichtelijker en duidelijker met aandacht voor sociale veiligheid. Ook komen er panelen met dynamische reisinformatie. Om het busstation goed te laten aansluiten op de Transvaalstraat en de doorstroming van het verkeer te bevorderen, wordt het kruispunt veranderd in een rotonde.

Inloopbijeenkomst
De start van het project komt steeds dichterbij. Daarom zijn alle omwonenden en bedrijven uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst op donderdag 24 januari van 17.00 tot 20.00 uur in het Stadskantoor, Spuiboulevard 300. Zij kunnen dan vragen stellen over de uitvoering, planning, te verwachten overlast en de bereikbaarheid van bedrijf of woning.

Meer informatie:
Leo den Otter
Communicatie
telefoon 06 - 51 37 34 82