Ingezonden persbericht


Persbericht

Leeuwarden, 17 januari 2008

Record aantal exposanten op Caravana 2008

LEEUWARDEN - Van donderdag 24 t/m dinsdag 29 januari wordt 48e Caravana gehouden in het WTC Expo in Leeuwarden. Met ruim twintig procent meer exposanten dan voorgaande editie zit de groei er goed in en belooft de Caravana een echt kampeerspektakel te worden voor de vele kampeerliefhebbers in Noord-Nederland. De organisatie van de Caravana is erg content met de aanwezigheid van Kip en Avento. Het bedrijf dat onderdeel was van de in november failliet verklaarde Tirus-group maakt op de Caravana een doorstart en presenteert de nieuwste modellen.

Op de Caravana kan de bezoeker de laatste nieuwigheden op het gebied van caravans, kampeerauto's, vouwwagens, tenten, chalets, stacaravans, caravan- en kampeeraccessoires en toeristische bestemmingen bekijken. Dit kampeerevenement staat bekend als de tweede caravan & camperbeurs van Nederland en de beurs met het grootste aanbod campings en recreatieve bedrijven. Dit jaar is het aanbod zelfs zo groot dat er voor het eerst een wachtlijst is.

Tijdens de opening van de beurs heeft de ANWB dit jaar een echte primeur. Niet alleen de Caravan van het jaar wordt dan bekendgemaakt, een prestigieuze onderscheiding voor de importeur, maar ook voor het eerst de Camper van het Jaar. De winnaars zijn gedurende de hele beurs te bezichtigen op het KCK terras.

In de kampeersector wordt veel geïnnoveerd, noviteiten zijn dan ook volop te vinden op de beurs. Het in november nog in slecht weer verkerende bedrijf KIP komt met een spectaculaire beursprimeur, de presentatie van de KIP Vision 41TCB, ontworpen door Van Dijk CCH, waar zelfs de meest verwende kampeerder zich aan kan verlekkeren. De haastige kampeerder kan zich vergapen aan de nieuwste Holtkamper tenttrailer die binnen één minuut op te zetten is en Abel Tasman Innovations presenteert een volledig nieuw kampeerconcept wat zich het beste laat omschrijven als een soort cross-over tussen tent, vouwwagen en caravan.

Voor de bezoeker die alvast in de vakantiesfeer wil komen en de bestemming voor de komende zomer wil uitzoeken is er meer aanbod dan ooit. Een recordaantal campings en recreatieve bedrijven staan te popelen om de Caravana bezoeker ervan te overtuigen hun vakantie bij hen te komen houden. De grootste groei komt vooral door de vele aanmeldingen uit Scandinavië en Oost-Europa.