Gemeente Deventer

Bathmens contactteam van start

Wijkwethouder/burgemeester Andries Heidema geeft op donderdag 24 januari 2008 het officiële startsein voor het Bathmense contactteam. Dat gebeurt tijdens een stampottenbuffet, georganiseerd door de ouderensoos in Bathmen. Het contactteam fungeert voor ouderen als wegwijzer.

Mieneke Jansen-Harmelink, Henk Oplaat, Joke Bronsvoord-Eggink, Betje Krukkeland-Tuitert en Géke Veldwachter-in 't Hof vormen op vrijwillige basis met elkaar het contactteam. Zij wonen in Bathmen en het buitengebied en zijn voor velen een bekend gezicht. Het contactteam wordt ondersteund door Lia van Nimwegen en Liesbeth Willems van Raster.

Alle Bathmense 65-plussers ontvangen binnenkort een brief en bewaarkaart. Op deze bewaarkaart worden de namen en telefoonnummers van het contactteam vermeld.

Wegwijzer
Het contactteam fungeert voor ouderen als wegwijzer. Zij lossen geen problemen op, maar wijzen de weg naar de persoon of instantie die iets voor de oudere kan betekenen. Het contactteam komt voort uit de Bieproatbijeenkomsten die in het najaar van 2006 door de wijkaanpak zijn georganiseerd voor de 65-plussers uit het buitengebied.

Uit de gesprekken bleek dat lang niet iedereen weet waar antwoord op een vraag te vinden is. Dit is voor wijkaanpak Bathmen aanleiding het contactteam te ondersteunen en een financiële bijdrage te leveren.

Het contactteam maakt tevens deel uit van het initiatief om in Bathmen een woonservicezone te ontwikkelen. Ouderen en kwetsbare mensen kunnen dan zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Aan dit traject nemen tal van professionele organisaties deel, waaronder Woonstichting de Marken, 't Dijkhuis, Carinova, de Leiboom, Raster, Focus en de gemeente Deventer.

Ook vrijwilligersorganisaties zullen in de toekomst gevraagd worden hieraan een bijdrage te leveren.

Publicatiedatum: 17-1-2008
logo wijk 5

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging donderdag 17 januari 2008