RIJKSVOORLICHTINGSDIENST
Persbericht

Prinses Màxima bij Opzoomergala Rotterdam

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Màxima der Nederlanden woont donderdagavond 24 januari het Opzoomergala bij op de boot James Cook in Rotterdam. Op het gala worden prijzen uitgereikt aan bewoners van vriendelijke, gastvrije, veilige en schone straten in Rotterdam.

Het Rotterdamse Opzoomeren is een initiatief waarbij bewoners werken aan de leefbaarheid van hun straat. Tijdens het gala worden in zes categorieën prijzen uitgereikt aan straten die bijzondere prestaties leveren. De categorieën zijn: kindvriendelijke straat, schone straat, goeie burenstraat, kleurrijke straat, creatieve straat en pechstraat.

Aan dit project in Rotterdam doen 1.800 straten mee. In een aantal straten zijn ook kinderteams gevormd en worden afspraken gemaakt over onderlinge omgang en het gedrag op straat. Deze straatafspraken zijn opgenomen in het collegeprogramma 'Mensen maken de stad'.

Ook de gemeente Oss ontvangt een Opzoomeraward. De gemeente ontvangt deze prijs voor het handboek voor bewonersinitiatieven dat zij ontwikkelde.


Noot voor de redacties (