Stadsdeel Westerpark Amsterdam


10 jaar stedelijk vernieuwing in de Staatsliedenbuurt

Persbericht
Datum: 17 januari 2008

Het wonder van Westerpark

Stadsdeel Westerpark organiseert op donderdag 24 januari aanstaande voor ambtenaren, politici en andere betrokkenen een symposium over de stedelijke vernieuwing in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Aanvang:13.00 uur. Plaats: Ketelhuis in het Cultuurpark Westergasfabriek aan de Haarlemmerweg 8-10 te Amsterdam.

Tijdens een inspirerend middagsymposium komt u alles te weten over de diverse onderdelen die belangrijk zijn geweest voor het succesvolle vernieuwingsproces in de Staatsliedenbuurt. Verschillende betrokkenen geven hun visie op 10 jaar stedelijke vernieuwing. In een paneldiscussie staat de vraag centraal: wat kunnen we leren van het vernieuwingsproces in de Staatsliedenbuurt voor toekomstige projecten? In diverse workshops zullen verschillende themas aan de orde komen.

Achtergrond
Na een lange en woelige voorgeschiedenis is de stedelijke vernieuwing in het hart van de Staatsliedenbuurt -de Fannius Scholtenbuurt- 10 jaar geleden van start gegaan. Onlangs heeft onderzoek door de Universiteit van Amsterdam uitgewezen dat de bewoners tevreden zijn over het vernieuwingsproces in hun buurt. Welke factoren hebben hiertoe bijgedragen? En nog belangrijker: wat kunnen we hier voor de toekomst van leren?

* Uitnodiging