Gemeente Zoetermeer

Sociaal Economische Agenda stimuleert diversiteit

Bijeenkomst `Diversiteit als winstmaker'

Ondanks de aantrekkende economie is het aantal werkzoekende nog relatief hoog. Bepaalde groepen mensen dreigen daarbij buiten het reguliere arbeidsproces te vallen. Deze tendens en de toenemende krapte op de arbeidsmarkt stimuleert werkgevers om op zoek te gaan naar een diversiteit aan arbeidskrachten: vrouwen, ouderen en allochtonen. De Sociaal Economische Agenda (SEA) onderkent dit en heeft als streven: gerichte aandacht voor de kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. De SEA organiseert daarom donderdag 24 januari een interactieve bijeenkomst om met bedrijven en geïnteresseerden `best practices' en ideeën over een actief diversiteitsbeleid uit te wisselen.

Organisatie

De bijeenkomst is een initiatief van de Sociaal Economische Agenda en is één van de vijf workshops georganiseerd over `De kracht van de ondernemer', een initiatief van de Rabobank Vlietstreek-Zoetermeer en de Kamer van Koophandel. De bijeenkomst `Diversiteit als winstmaker' staat onder leiding van Ab van der Touw en komt tot stand in samenwerking met het Landelijk Netwerk voor Diversiteitmanagement en het Centrum voor Werk en Inkomen.

Sociaal Economische Agenda

De Sociaal Economische Agenda Zoetermeer is een bundeling van krachten met als doel: verbetering van het ondernemersklimaat, vergroten van de werkgelegenheid en het omlaag brengen van het aantal uitkeringsgerechtigden.

Partijen die de SEA ondersteunen zijn: CWI, UWV, gemeente Zoetermeer, RVOZ, DVZ, KHN afdeling Zoetermeer, (KvK), Vereniging Promotie Stadshart Zoetermeer, Stichting Transfer- en Servicepunt Arbeidsmarkt Zoetermeer (TAZ), MBB Randstad-West, VNO-NCW West, Vrouwen Netwerk Zoetermeer en Samenwerkingsverband Onderwijs Bedrijfsleven (SOB) Zoetermeer.