Slowaakse club Trencín van Tscheu La Ling naar Nederland

22/01/2008 11:26



AS Trencín



Vanaf 24 januari tot en met 5 februari verblijft de Slowaakse profclub AS Trencín in Nederland om zich uitvoerig voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. De in de hoogste liga uitkomende club is eigendom van voormalig international Tscheu La Ling. Trencín speelt in deze periode twee oefenwedstrijden: tegen de beloftes van Ajax (31 januari, 14.30 uur op Sportpark De Toekomst) en eersteklasser Tonegido uit Voorburg (3 februari, 14.00 uur op Sportpark 't Loo in Voorburg). Aansluitend op de wedstrijd tegen Tonegido heeft er een sponsormeeting plaats voor diverse lokale sponsors waarbij tevens een meet? met de spelers wordt gehouden. Deze bijeenkomst is uiteraard ook toegankelijk voor de pers.

De Slowaakse club begint de tweede seizoenshelft met zes nieuwe spelers, onder wie enkele talentvolle Argentijnen, Slowaken en Nederlanders. De nieuwe technisch directeur, wiens naam binnenkort bekend wordt gemaakt, zal het trainingskamp in Nederland benutten om tot een ingespeeld team te komen. Daarbij wordt behalve conditie- en techniektraining ook de fysieke conditie verbeterd, onder meer via de speciale, op profsporters geënte, voedingspreparaten van het bedrijf Fitshape, eveneens eigendom van Ling. Fitshape begeleidt onder anderen de bekende voetballers Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart bij met hun professionele voeding om topprestaties te kunnen bereiken.

Ling heeft de club samen met partner Ter Braack overgenomen om er zijn innovatieve visie op voetbalgebied in de praktijk te brengen. De eerste grote investeerder, Kroon Group, heeft zich inmiddels aangediend. Deze strategische grote investeerder ziet veel potentie en mogelijkheden in de ambitieuze plannen van Ling in Slowakije. Kroon Group wil daarom van meet af aan participeren in dit concept en brengt een enorme knowhow als projectontwikkelaar (stadion ontwikkeling) in.

Een speciaal programma van voeding, training, sprong- en krachtoefeningen moet spelers individueel fysiek al met 10 tot 20% procent te verbeteren. Volgend seizoen hoopt Ling met zijn gerenoveerde elftal Europees voetbal te bereiken.





http://www.astrencin.com